annonse
annonse

Det har kommet 1 million nye stillinger i Norge siden 2016, samtidig som det har forsvunnet 815.000. Omstillingen går etter planen, sier arbeidsministeren.

Det viser tall ABC Nyheter har fått fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Andre tall som de har fått, viser at antall sysselsatte har økt med mer enn 47.000 det siste året. På tre år har 130.000 flere blitt sysselsatt, og veksten i sysselsettingen har kommet i hele landet og i de fleste næringer.

annonse

Tallene fra departementet viser også at 67,9 prosent av befolkningen mellom 15 og 74 år var sysselsatt i desember 2019, mot 66,5 på bunnpunktet i 2017.

Sysselsettingen blant yngre har økt fra 48 til 51 prosent de siste årene. I den andre enden, blant eldre, har sysselsettingen også økt, særlig i etterkant av pensjonsreformen i 2011, ifølge nettavisen.

– Dette er gledelige tall som viser at omstillingen går etter planen. Det skapes masse nye jobber i privat sektor. Ledigheten har ikke vært lavere på ti år, og utenforskapet er redusert, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til ABC Nyheter.

annonse

– Ett av regjeringens viktigste mål har vært å få ungdom som står på utsiden over i jobb eller tilbake på skolebenken. Når vi ser at andelen unge i jobb øker, er det ikke noe som gleder meg mer, legger hun til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon