Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner (H) overtar Siv Jensens stilling som finansminister, ifølge Dagens Næringsliv.

Sanner (54) har vært kunnskapsminister siden 2018, og han har tidligere vært kommunal- og moderniseringsminister i Erna Solbergs regjering.

Høyre-politikeren har lang erfaring på Stortinget, hvor han satt første gang i 1989. Han har også vært nestleder i Høyre siden 2005.

annonse


Iselin Nybø blir ny næringsminister

Venstres Iselin Nybø overtar næringsministerposten fra Torbjørn Røe Isaksen (H), opplyser kilder til TV 2.

Nybø (38) kommer fra posten som statsråd for forskning og høyere utdanning i Kunnskapsdepartementet, som hun har hatt siden Venstre gikk inn i regjeringen i januar 2018.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ligger an til å overta Anniken Hauglies jobb som arbeids- og sosialminister, opplyser kilder til flere medier torsdag kveld.

annonse

Nybø er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen. Hun ble innvalgt på Stortinget i 2013.Trine Skei Grande (V) blir ny kunnskapsminister
Trine Skei Grande (V) og Venstre overtar kunnskapsministerposten fra Høyre og Jan Tore Sanner (H), opplyser kilder til NRK og TV 2.

Siden Venstre gikk inn i regjering i januar 2018, har Venstre-lederen vært kulturminister.

Venstres Abid Raja overtar kulturministerposten, ifølge TV 2.

Trine Skei Grande ble valgt til Venstre-leder etter Lars Sponheim i 2010. Hun har sittet på Stortinget siden 2001.

Venstre ligger dermed an til å få nye statsrådsposter i kunnskapsdepartementet og næringsdepartementet og beholde sine poster i klima- og miljødepartementet og kulturdepartementet.

annonse

Ettersom det er ventet at Venstre og KrF får fire statsrådsposter hver, ligger det torsdag kveld an til at sittende klima- og miljøminister Ola Elvestuen er ute av regjeringen.

 Abid Q. Raja (V) blir ny kulturminister

TV 2 melder at Venstres Abid Q. Raja blir ny kulturminister. Han tar dermed over etter partileder Trine Skei Grande, som ligger an til å bli kunnskapsminister.

Det melder kanalen torsdag kveld.

Abid Q. Raja har til nå vært Venstres finanspolitiske talsperson. Han er også femte visepresident på Stortinget. Han har juridisk embetseksamen, og har tidligere jobbet som advokat.

Han tar over som kulturminister etter Trine Skei Grande, som etter det NRK og TV 2 erfarer ligger an til å bli kulturminister.

Raja har også blitt lansert som en mulig nestleder i Venstre sammen med Sveinung Rotevatn.Sveinung Rotevatn (V) overtar Ola Elvestuens stilling som klima- og miljøminister, opplyser kilder til Dagens Næringsliv.

Venstre-nestleder Elvestuen har vært klima- og miljøminister siden Venstre gikk inn i Solberg-regjeringen i januar 2018.

Sveinung Rotevatn (32) har tidligere vært statssekretær for Elvestuen.Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) får større ansvar og blir kommunalminister, opplyser kilder til Aftenposten.

Astrup ble utnevnt til digitaliseringsminister i januar 2019 etter å ha vært utviklingsminister i ett års tid.

Ifølge avisa overtar han nå Monica Mælands (H) jobb som kommunalminister, mens Mæland blir ny justisminister.

Ministerposten som digitaliseringsminister ligger også under Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

annonse

Adresseavisen har tidligere meldt at Linda Hofstad Helleland får en nyopprettet ministerpost som distriktsminister.Henrik Asheim blir statsråd for forskning og høyere utdanning
Høyres Henrik Asheim tar over Iselin Nybøs (V) ministerpost som statsråd for forskning og høyere utdanning, opplyser kilder til Dagbladet og NRK.

Asheim (36) er i dag finanspolitisk talsperson i Høyre og leder av finanskomiteen på Stortinget.

Han har sittet på Stortinget siden 2013.

Iselin Nybø ble statsråd for forskning og høyere utdanning da Venstre gikk inn i Erna Solbergs regjering i januar 2018. Statsrådsposten var da en nykonstruert stilling.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon