En norsk kvinne er hentet ut av et IS-område i Syria. Torsdag sendte TV 2 et intervju der hun forteller om de seks årene hun tilbrakte med fremmedkrigere. Her er kvinner og barn fotografert onsdag der de står i kø sammen med andre evakuerte fra Baghouz, det siste området IS holder i Syria. Foto: Gabriel Chaim / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag godkjente Folketinget et lovforslag som gjør at barn av danske fremmedkrigere ikke lenger automatisk blir danske statsborgere ved fødselen.

I det omstridte lovforslaget heter det at danske barn som blir født i områder der terrororganisasjoner deltar i væpnet konflikt, ikke lenger kan bli danske statsborgere.

Den sosialdemokratiske regjeringens forslag ble støttet av partiene i den blå blokken. Dermed er lovforslaget godkjent, og det trer i kraft 1. februar.

annonse

Enhedslisten, De Radikale, SF og Alternativet stemte imot.

Lovforslaget åpner imidlertid for et unntak, der barn som risikerer å bli statsløse, fremdeles kan bli danske statsborgere ved fødselen.

Forslaget har møtt massiv motstand, og kritikken har blant annet gått på at barn straffes for foreldrenes handlinger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon