Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Det ble satt i gang å bygge 15 prosent færre nye boliger i 2019 enn året før, viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

Den største nedgangen er for leiligheter, med en nedgang på 22 prosent. Bygging av eneboliger og småhus gikk henholdsvis ned 9 og 1 prosent fra 2018.

I Oslo ligger den totale nedgangen på 27 prosent fra året før. Byggingen av nye boliger i hovedstaden er nå på samme nivå som i 2010, mens befolkningen siden den gang har økt med 16 prosent.

annonse

Per Jæger, direktør i foreningen, mener det haster å få på plass politiske avklaringer om boligbygging som er tilpasset gjennomsnittsinntekten.

– Hastigheten på planprosesser bør halveres fra dagens nivå. Boligprodusentene må satse enda mer på de kostnadseffektive boligkonseptene, og myndighetene må bidra til at planprosessene effektiviseres gjennom standardisering og digitalisering, sier Jæger i en pressemelding torsdag.

Med utgangspunkt i et årlig boligbehov på 5.000 nye boliger, viser foreningens tall at det nå bygges 2.000 færre boliger enn det som er nødvendig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon