Frp-leder Siv Jensen og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum før de deltok i Dagsnytt 18 på NRK. Sps parlamentariske leder Marit Arnstad sier det er noe komisk over at Frp sitter og spekulerer rundt nye regjeringssamarbeid med Sp og Høyre, kun dager etter at de gikk ut av Erna Solbergs regjering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere topper i Fremskrittspartiet vil lokke Senterpartiet over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. – Uaktuelt, svarer Sp.

Det er Frps stortingsrepresentanter Jon Helgheim, Christian Tybring-Gjedde og Tor André Johnsen som åpner døra for Senterpartiet. Samtidig åpner de også for å vrake Venstre og KrF som framtidige regjeringspartnere, skriver Klassekampen.

Tybring-Gjedde mener Frp bør ha ambisjoner om regjeringsmakt etter stortingsvalget i 2021.

annonse

– Og jeg syns vi skal forsøke å tilnærme oss Sp, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Neste uke samles Frps sentralstyre for å starte arbeidet med å meisle ut en framtidig strategi for partiet, som mandag gikk ut av regjeringen. Tybring-Gjedde, som av medlem av sentralstyret, sier at Sp-samarbeid vil være hans råd inn i det arbeidet.

Han mener også Høyre burde kunne trives i en regjering med Frp og Sp.

annonse

Jon Helgheim trekker fram synet på nasjonal kontroll og klima- og miljøpolitikk som saker partiene kan finne sammen.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad avfeier frieriet, selv om hun erkjenner at de to partiene er enig i enkeltsaker som rovdyr og pels.

– Å tenke seg at Sp skal i regjeringssamarbeid med Høyre og Frp, som har sentralisert Norge og økt forskjellene, er helt uaktuelt, sier hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon