Politifolk gjør undersøkelser på åstedet etter en eksplosjon i en boligblokk i Norrköping onsdag. Nå er en mann pågrepet for eksplosjonen. Foto: Magnus Andersson / TT via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i midten av 20-årene er pågrepet etter den kraftige eksplosjonen i en boligblokk i den svenske byen Norrköping onsdag, der flere ble lettere skadd.

Politiet sier mannen er pågrepet etter grundig innledende etterforskningsarbeid.

– Det er gjort mange avhør allerede, men flere vil bli gjennomført. Mange spor er blitt sikret og sendt videre til analyse, og en leilighet er blitt sperret av etter hendelsen, sier etterforskningsleder Karin Sandén ved påtalemyndigheten i Norrköping.

annonse

Påtalemyndigheten skal innen lørdag avgjøre om mannen skal begjæres varetektsfengslet.

Kan ha vært rettet mot MC-gjeng

Aftonbladet har skrevet at målet for sprengladningen som detonerte, var en leder i motorsykkelgjengen «No Surrender», men politiet har ikke villet kommentere hva som kan være motivet bak eksplosjonen.

Sandén sier politiet per nå ikke kan utelukke at eksplosjonen er tilknyttet dobbeltdrapet i samme by i desember, men understreker at politiet jobber bredt i etterforskningsarbeidet.

annonse

Politiet har tidligere uttalt at de har mistanke om at flere tidligere voldshendelser i Sverige det siste året har vært rettet mot MC-gjengen. Sist var dobbeltdrapet utenfor en nattklubb i Norrköping 5. desember.

Ødela flere dører

Sprengladningen som detonerte i en trappeoppgang i boligblokka, ødela døra til en leilighet i andre etasje. En annen dør ble også ødelagt, har en nabo fortalt Aftonbladet.

Beboerne i boligblokka ble evakuert som følge av eksplosjonen. Flere personer fikk lettere skader, ifølge politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon