Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Mener Resett ikke kan eller bør stoppes i rettssalen. 

I Nettavisen er sjefsredaktør Gunnar Stavrum kritisk til advokaten til IS-kvinnen som trekker Resett til retten for å få stanset identifiseringen av IS-kvinnen (29) som ble returnert til Norge med hennes to barn. 

– Det er trolig både fånyttes og prinsippielt feil, skriver han. 

annonse

Han viser til at også Nettavisen har identifisert i saker der andre aviser har latt være og viser til at avgjørelsen om hvem som skal og ikke skal identifiseres er «skjønnsmessig». 

– I saken mot IS-kvinnen er hensynene motstridende. Vel er det tidlig i etterforskningen, men det bestrides ikke at hun har vært tilsluttet IS-kalifatet i mange år og hun er siktet og varetektsfengslet.

– Hensynet til barna veier i motsatt retning, selv om de allerede er identifisert som barna til en navngitt IS-terrorist. Likevel: På lengre sikt er det en belastning for barn å vokse opp med en offentlig kjent IS-kvinne som mor.

Han sier seg uenig med Resetts valg om å navngi IS-kvinnen, men mener at «avisen ikke kan eller bør stoppes i rettssalen». 

– Som redaktør i Nettavisen er det avgjørende at vi foreløpig vet for lite om hva hun faktisk har gjort og hvilke bevis som finnes mot henne. Slik saken nå står er min vurdering at hensynet til barna veier tyngre enn informasjonsbehovet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon