Oslo 20180520. Illustrasjonsbilde på strøm, høyspentmast, energi, energipriser, strømpriser, strømkabel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er Frp som endret energiloven i Norge, og som gjorde det mulig å bygge NorthConnect-kabelen og dermed Frp som er ansvarlig for de høye strømprisene, mener Senterpartiet. 

«Når jeg har hørt Sylvi Listhaug de siste dagene, virker det som de plutselig er imot det Frp har brukt sin egen makt til å vedta og gjennomføre. NorthConnect-kabelen er Frps egen eksportkabel. De endret norsk lov for å gjøre det mulig å bygge kabelen. Dette gjorde de blant annet fordi de ville skape høyere strømpriser i Norge», skriver Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum i VG

Han viser til at North Connect-kabelen har stått på EUs liste over såkalte «prioriterte prosjekter». 

annonse

«Da Senterpartiet satt i regjering krevde vi at kabelen skulle fjernes fra denne listen. Høyre- og Frp-regjeringen har tvert imot godtatt at kabelen står på EUs ønskeliste. Det var også Frps nåværende nestleder og daværende olje- og energiminister Terje Søviknes som ga EUs energibyrå ACER suverenitet over viktige deler av norsk energipolitikk», skriver Slagsvold Vedum.

Les også: Rødt krever NorthConnect-svar fra Ap og Frp

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon