Æ er sjefen sier Trine Skei Grande på Venstres pressekonferanse før landsmøte, med ledertrio Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Terje Breivik (t.v) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det spekuleres nå i at Trine Skei Grande ønsker å flytte over som minister i Kulturdepartementet. Hennes tidligere atferd mot mindreårige, og etterspillet det fikk, gjør at hun ikke bør få ansvaret for utdannelsen til barn og unge.

Det var posten som kunnskapsminister hun angivelig også siktet seg inn på før Jeløya-forhandlingene i 2018, men hvor Resetts avsløringer av hennes pågående seksuelle atferd mot en 17-åring og flere andre menn under bryllupet til Ola Borten Moe i 2008 gjorde det upassende å gi en henne en slik rolle. Hun gikk derfor til Kulturdepartementet i stedet.

Strengt tatt burde Erna Solberg og hennes eget parti vurdert om hun var skikket til noen av statsrådspostene overhodet.

annonse

Grande har klart å klamre seg til statsrådsstolen og til lederposisjonen i Venstre de neste to årene. Hun beordret eget parti til ikke å omtale Åker-saken da det blåste som verst under landsmøtet i 2018. Der ble hun gjenvalgt som leder. Til mediene nektet hun konsekvent å si noe om saken med 17-åringen eller besvare spørsmål som gikk på om hun hadde løyet til sitt eget parti og til statsministeren.

Det var atferden i bryllupet til Ola Borten Moe som vi på Resett la fokus på da vi avslørte Trine Skei Grande i 2018. Men dette var ikke første gang hun hadde tatt unge menn på ballene i den hensikt å «få seg en kar». Vi har snakket med personer som opplevde dette også før 2008.

I tillegg kom det flere meldinger om hvordan Trine Skei Grande festet sammen med elevene og inviterte noen av dem til fest på sin egen hybel i Levanger på 1990-tallet. Dette er omtalt i boken «Veien til Resett», som kom ut rett før jul.

annonse

Les også: Ikke første gang Grande tok balletak på unge menn, skriver Lurås i ny bok

At Trine Skei Grande er glad i gutter og menn er ikke noe som i seg selv bør diskvalifisere til en ministerpost, men det er vanskelig å unnslippe inntrykket om at hun er både falsk, hyklersk og ikke går av veien for å lyve egne nære medarbeidere midt opp i ansiktet når hun føler at det er opportunt.

Det er ikke en slik person vi bør ønske oss som ansvarlig for den politikken som skal styre utdannelse, og oppdragelse, av våre barn og unge.

Erna Solberg bør ta en prat med Trine Skei Grande og gi henne et vennskapelig råd om å bli ved sin lest som kulturminister. Hun er uegnet til mye, og ikke minst som kunnskapsminister.

«Veien til Resett» kan nå også kjøpes som eBok.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon