Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Verdien på Oslo Børs falt med 1,4 prosent torsdag, som er det største fallet siden oktober i fjor. Uro rundt coronaviruset får skylden.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdag på 930,29 poeng, som er en nedgang på 1,4 prosent.

Aksjestrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets sier til E24 at årsaken til det tunge børsfallet er coronaviruset som nå sprer seg og skaper frykt hos investorer verden over.

annonse

Oljerelaterte aksjer som Equinor og tankrederiet Frontline er blant dagens mest omsatte på Oslo Børs. Equinor går ned 0,9 prosent, mens Frontline går ned 6,2 prosent. Samtidig har oljeprisen falt med rundt 4 prosent den siste uken på grunn av virus-uroen, og ligger torsdag på 61,64 dollar fatet.

– Olje er en økonomisk sensitiv vare. Når børsen faller og markedet er mer bekymret så faller oljeprisen og oljeaksjer, sier Hermanrud.

Alle de ti mest omsatte selskapene torsdag gikk ned, og kun seks av selskapene på Oslo Børs endte dagen i pluss. Elektronikkprodusenten Kitron, som blant annet produserer medisinsk utstyr og har Kina som ett av landene de har virksomhet i, ble dagens vinner med en oppgang på 1,2 prosent.

annonse

Verst gikk det med tørrbulklastselskapet Golden Ocean Group som falt med 9,3 prosent.

På de viktigste børsene i Europa var det også preget av nedgang. Londons FTSE 100 gikk ned 0,9 prosent, CAC 40 i Paris gikk ned 0,7 prosent. Mens i Frankfurt endte DAX 30 på 0,9 prosent.

I 17.30-tiden er Dow Jones-indeksen i New York ned 0,7 prosent, mens S&P-indeksen var ned 0,5 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon