Illustrasjonsbilde. Lehtikuva/Tarmo Lehtosalo via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN PROVIDED BY A THIRD PARTY. FINLAND OUT. NO THIRD PARTY SALES.
annonse
annonse

Tre personer i Frankrike har testet positivt på coronaviruset som trolig stammer fra Kina, opplyser helseminister Agnès Buzyn. De tre har nylig vært i Kina.

Det er de første bekreftede smittetilfellene i Europa. To av de smittede tilhører samme familie.

En person er innlagt på sykehus i Bordeaux, mens en annen person er under observasjon i Paris, opplyste Buzyn på en pressekonferanse fredag kveld, melder TV-stasjonen BFMTV.

annonse

– Vi har identifisert smittetilfellene svært raskt, sa helseministeren og la til at det er svært sannsynlig at det vil bli påvist flere tilfeller av det kinesiske coronaviruset i dagene som kommer. Samtidig la hun til at myndighetene vil gjøre alt de kan for å hindre spredning av viruset.

Så langt er 26 mennesker døde og over 800 smittet i Kina. Et 20-tall smittetilfeller er også påvist i flere andre land. Utenfor Asia er det kun USA, med to tilfeller, og nå Frankrike som har påvist smittetilfeller.

Mannen som er innlagt på sykehus i Bordeaux, har opplyst at han nylig kom hjem fra en reise i Kina og at han mellomlandet i Nederland før han kom hjem til Frankrike.

annonse

Den andre personen, som er innlagt på et sykehus i Paris, har også vært i Kina, men det er ikke kjent om vedkommende har vært i Wuhan, den kinesiske byen der virusutbruddet trolig startet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon