Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

43 millioner kinesere har nå fått innskrenket bevegelsesfrihet som følge av det nye viruset som først dukket opp i Wuhan.

Myndighetene har innstilt all tog- og busstrafikk til og fra 13 byer, og den tradisjonelle nyttårsfeiringen går dermed i vasken for millioner av kinesere.

Foruten Wuhan, der viruset først ble oppdaget, gjelder reiseforbudet for millionbyene Chibi, Lichuan, Xiantao, Ezhou, Huanggang, Xianning, Qianjiang, Huangshi, Jingzhou, Dangyang, Tianmen og Yichang.

annonse

Lørdag tok Kina farvel med grisens år og gikk inn i rottas år, og mange kinesere pleier tradisjonelt å reise hjem til fødestedet og feire nyttår med slekt og venner.

Nyttårsfeiringen er årets største høytid i Kina og strekker seg over hele 40 dager. I løpet av denne tiden foretar kinesere opptil 3 milliarder reiser innenlands, men i år ventes antallet å bli betydelig mindre.

Som følge av virusutbruddet advarer kinesiske myndigheter også mot store folkemengder, og både i hovedstaden Beijing og en rekke andre byer er det tradisjonelle fyrverkeriet derfor avlyst.

annonse

Myndighetene har også stengt Den kinesiske mur for besøkende og sendt leger og annet sanitetspersonell fra hæren til Wuhan for å bistå i kampen mot viruset.

Coronaviruset er til nå påvist hos over 800 mennesker i Kina og har ifølge myndighetene krevd minst 26 menneskeliv i landet. I tillegg er det påvist et 20-tall smittetilfeller i andre land, hovedsakelig i Asia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon