Advokat Nils Christian Nordhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dropper krav om at retten må gripe inn for å stanse identifiseringen av IS-kvinnen.

Resett identifiserte tidligere denne uken Sumaira Ghafoor, IS-kvinnen som ble hentet hjem av Solberg-regjeringen med sine to barn, et grep som siden utløste en regjeringskrise som førte til at Frp gikk ut av regjeringen.

Identifiseringen førte til at Resett ble stevnet for retten med krav om en umiddelbar forføyning for å få navnet fjernet fra våre nettsider. 

annonse

Kvinnens forsvarer, Nils Christian Nordhus, viste blant annet til hensynet til barna, i sitt krav om at kvinnen ikke skulle bli navngitt.

«I saker av denne karakter skal det finne sted en interesseavveining hvor hensynet til ytringsfriheten og offentlighetens behov for informasjon veies mot individets behov for privatliv», het det i stevningen.

Les også: Nettavisen-redaktør om forsøk på å stanse Resetts identifisering av IS-kvinne: Trolig fånyttes og prinsipielt feil

annonse

Privatliv

Advokaten anførte også at identifiseringen innebærer «en krenkelse av og inngrep i både mors og barnas rett til privatliv. Opplysninger om straffbare forhold er å anse som sensitive personopplysninger, og vil være en stor belastning om opplysningene blir kjent for utenforstående.»

Flere jurister har imidlertid stilt spørsmålstegn ved dette, og sagt at et slikt krav neppe ville få medhold. 

Nå får Resett opplyst via våre advokater at motparten har trukket kravet. Grunnen er at navnet er ute i sosiale medier og at det dermed ikke lenger er sikringsgrunn for å kreve midlertidig forføyning, altså at skaden ved identifisering allerede har skjedd. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon