Foto: AP/Ahn Young-joon
annonse
annonse

Antall døde etter virusutbruddet som startet i Kina, har økt til 41, ifølge myndighetene i landet. Det er også påvist tilfeller i Australia og Malaysia.

De nye 15 personene som er bekreftet omkommet av coronaviruset, døde i Wuhan, den kinesiske byen der virusutbruddet trolig startet. Det melder kinesiske myndigheter lørdag.

I tillegg melder de om 180 nye smittetilfeller i Hubei-provinsen.

annonse

Ifølge Washington Post var alle de døde over 55 år og hadde som ved tidligere tilfeller en historie med alvorlige sykdommer.

Nær 1.300 personer er smittet av viruset.

Mann i isolat

Lørdag bekreftet også australske myndigheter at en mann i 50-årene er smittet av coronaviruset. Mannen ankom Melbourne fra Wuhan 19. januar, og han ligger nå i isolat og får behandling.

annonse

I tillegg er tre personer bekreftet smittet i Malaysia, skriver Reuters. Alle tre er kinesere.

Så langt er personer også bekreftet smittet i Frankrike, Japan, Nepal, Singapore, Taiwan, Sør-Korea, Thailand, Vietnam og USA tillegg til Kina, ifølge nyhetsbyrået AFP.

450 sendt til Wuhan

Kinesiske myndigheter har sendt 450 medisinsk personell fra militæret til Wuhan i forbindelse med utbruddet. Noen av dem skal ha jobbet med ebolaviruset eller sars-viruset tidligere.

De vil bistå på sykehus hvor et stort antall smittede ligger innlagt. De ankom Wuhan sent fredag kveld lokal tid, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Det nye viruset ligner på sars-viruset, som på begynnelsen av 2000-tallet forårsaket en epidemi med over 8.000 smittetilfeller i 37 land og som krevde 774 liv.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære global helsekrise.

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked.

Kina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende

annonse

Kinesiske myndigheter iverksetter landsdekkende tiltak blant reisende på tog, fly og busser for å identifiserte mistenkte tilfeller av det dødelige viruset.

Inspeksjonsposter blir etablert landet rundt. Passasjerer som har symptomer på lungebetennelse må umiddelbart fraktes til et legesenter, opplyser landets nasjonale helsekomité lørdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon