Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En syrisk migrant er ansvarlig for en avgiftsunndragelse på mer enn 370 000 norske kroner.

Asylsøker

Den aktuelle personen er gift og har fire barn. Han deltar i «introduksjonsprogrammet» nyankomne flyktninger og deres familiegjenforente, som har behov for grunnleggende kvalifisering og deltar i det presentasjonsprogrammet kommunen de er bosatt i, har blitt tildelt. Målet er at de skal lære seg norsk og komme seg raskt ut i arbeid eller utdanning.

annonse

Les også: Norsk statsborger fra Somalia hevet stønad fra NAV på vegne av sin døde mor(+)

Han mottar kr. 14 000 kroner per måned, etter at de øvrige bokostnadene er dekket på fellesskapets regning.

Grov overtredelse av tolloven

annonse

August 2019 passerte syreren Magnormoen grensepassering, hvorpå han innførte fra Sverige til Norge 70 200 stykker sigaretter samt 36,5 kilo tobakk, uten å fremlegge varene for tollvesenet for kontroll. Samlet avgiftsfri skrivelse skal beløpe seg til angivelige kroner 370 502 .

Sett i relasjon til omfanget av overtredelsen, samt at varene var bestemt for omsetning, anses dette som en grov overtredelse av tolloven.

Den syriske asylsmugleren, til tross for hans forholdsvis begrensede fartstid i Norge, er også tidligere dømt for å forbryte seg mot tollovgivningen.

Les også: Misbruk av asylinstituttet avslørt på Gardermoen

Domsslutning

Nærværende sak ble retteført i Nedre Romerike tingrett onsdag 22. januar 2020. Sett i relasjon til at utlendingen kom med en uforbeholden tilståelse, ble dommen som følger:

annonse

Ubetinget fengsel i 60 dager.

Mistet førerretten for motorvogn i en periode av to år. Det må avlegges full ny prøve for å eventuelt å få tilbake sertifikatet.

De innsmuglende varene vil bli inndratt til fordel for staten.

Asylsøkeren godtok dommen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon