Illustrasjonsbilde. REUTERS/Denis Balibouse
annonse
annonse

Er Greta Thunberg et moderne fenomen som bekrefter at historien alltid gjentar seg?

Fire store og mislykkede korstog i perioden 1094–1204 fikk ikke bevegelsens pådrivere til å spørre seg om det var noe feil med mål eller middel. I stedet holdt omreisende influensere vekkelsesmøter hvor de truet sine tilhengere med evig fortapelse om de ikke tok opp korset.

Les også: Tobakksmilliardær om Davos: – Det er viktigere at Greta Thunberg er her, enn at Trump er her

annonse

Rundt 30.000 barn fra alle land utvandret til Det hellige land. Den gang, som nå, klarte voksne å tenne en religiøs ild i barns sinn, som var fullstendig uten kontakt med virkeligheten. Middelhavet delte seg ikke som barna ble fortalt, og islams kalifat ble ikke beseiret selv om de aldri så mye trodde Gud var med dem.

Infantilisering kan være et ord som beskriver et samfunn eller en kultur som gjør barn til de klokeste og voksne til de som skal lære av dem.

I alle tider har mennesker hatt respekt for alder og erfaring og modning som kommer med det. Barn skal lære av sine foreldre, besteforeldre, ikke omvendt.

annonse

«Lær deg å rydde rommet ditt før du skal lære voksne å styre verden!»

I dag er det snudd rundt til at voksne skal lære av barn uten livserfaring. Fordi barnets følelser har mer verdi en voksnes utdannelse og erfaring. Hva slags mennesker er det som vil ha oss til å tro slike ting?

Å holde en 16 åring med et autistisk syndrom foran seg i klimadebatten er som et menneskelig skjold, som skal beskytte de voksne fra kritisk debatt. Vi kan jo ikke angripe et barn! Det får jo ikke sove om natten og kan bli engstelig.

Det vi ser rundt oss minner om barnekorstogene i middelalderen der barn ble grepet av et religiøst hysteri som ikke lot seg stoppe.

Les også: Trump: – Skulle gjerne møtt Greta Thunberg

Disse «Rottefangerne fra Hamlen» har lykkes i å fordreie hodene til titusenvis av unge som er grepet av panikk og tror jorden går under før de blir voksne. Det skal komme en dag da disse må stå til ansvar for denne forførelsen og misbruket av barn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon