Nord-Koreas leder Kim Jong-un, hans kone Ri Sol-ju og hans tante Kim Kyong-hui var til stede under en nyttårskonsert i Pyongyang lørdag. Foto: KCNA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nord-Koreas leder Kim Jong-uns tidligere innflytelsesrike tante Kim Kyong-hui har vist seg fram offentlig for første gang etter at ektemannen ble henrettet.

Statlige medier i det lukkede landet publiserte søndag bilder som viser 73-åringen sitte ved siden av landets leder Kim Jong-un og hans kone Ri Sol-ju på en nyttårskonsert i Pyongyang lørdag.

Det oppgis ingen andre detaljer enn at Kim Kyong-hui, som er den yngre søsteren etter Kim Jong-uns far Kim Jong II, var i salen.

annonse

Kim Kyong-hui er enke etter Kim Jong-uns en gang så mektige onkel Jang Song-thaek. Jang ble henrettet i desember 2013. Siden den gang hadde ikke Kim Kyong-hui vist seg fram offentlig, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Henrettelsen førte til spekulasjoner om at også hans kone var blitt offer for en politisk opprydningsoperasjon. Men i mai 2015 beskrev sørkoreansk etterretning en CNN-melding om at Kim Jong-uns tante var blitt forgiftet, som tøv.

To år senere orienterte sørkoreansk etterretning nasjonalforsamlingen i Seoul om at Kim Jong-uns tante var under behandling for diabetes nær Pyongyang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon