Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Sylvi Listhaug blir både hånet og hetset på sosiale medier etter at hun kalte det «en provokasjon mot Frp» at Venstre-politiker Abdid Raja ble statsråd.

I fjor stormet det rundt Abid Raja da han refererte til Frps retorikk som «brun propaganda», i forbindelse med partileder Siv Jensens advarsel mot «snikislamisering» i Norge.

– Vi skal si klart og tydelig fra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere, sa Venstre-profilen til NRK.

annonse

– Fed up

Raja har blitt utnevnt til kulturminister i statsminister Erna Solbergs nye regjering. Sylvi Listhaug (Frp) har kalt ansettelsen en provokasjon mot Frp. Hun mener at det norske folk er «fed up».

– Mange i Frp har lagt bånd på seg i løpet av de siste årene. Abid Raja har kommet med skittkasting mot Fremskrittspartiet. Mange har måttet holdt igjen og ikke sagt det en hadde lyst til å si.

annonse

– Ingen kommer til å spare på kruttet nå, hvis han fortsetter med sine usakligheter. Folk er «fed up» og kommer til å slå tilbake, uttalte Listhaug i et intervju med VG, etter at hennes parti valgte å forlate regjeringen i forrige uke.

På sosiale medier blir Listhaug stemplet som et grusomt menneske etter å ha kritisert Abid Raja.

– Jeg er provosert av mennesker som Sylvi Listhaug eksisterer, skriver en person.

– Et grusomt menneske og politiker, skriver en annen.

Les også: Resett blir stemplet som «ondskapsfulle» mot kvinner i Aftenposten-kommentar

– Tyrann

I VGs kommentarfelt blir Listhaug og Frp kalt rasister.

annonse

– Rasistene er «fed up» mener hun. Helt forkastelig, skiver Jabir Omar.

– Det er faktisk overraskende hvordan hun raringen får lov til å spre hennes (sic) rasistiske ytringer når det er ikke lov med rasisme i Norge, skriver Sonara Cilia.

Andre kaller Listhaug en «tyrann».

– Herregud, den kjerringa er ikke god. Hun tror hun er en tyrann som tror hun kan diktere hva andre skal gjøre.

– Kjære NRK

Også klima- og energirådgiver i WWF Verdens naturfond, Ragnhild Waagard, er lei av Listhaugs uttalelser i media.

Hun har henvendt seg direkte til NRK, og mener de bør strupe meningene til Listhaug, da hun ikke lenger er olje – og energiminister.

– Kjære NRK, nå som Sylvi Listhaug ikke lenger er olje – og energiminister eller statsråd av noe slag, kan dere være så snill å ikke gi henne oppmerksomhet hver gang hun sier noe? Hva hun mener om klimasøksmålet er ikke så viktig i denne saken, skriver hun.

annonse

Les også: Listhaug korsfestet: – Hun er mamma, tenk hva barna vil føle

Waagaard får støtte av sine egne følgere. En opplyser at det hos ham er noe som «vrir seg innvendig» når Listhaug blir intervjuet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon