- Resett - https://resett.no -

Avlyser tradisjonsrikt AMCAR-stevne fordi det ikke harmonerer med Oslos «grønne profil»

Den tradisjonsrike bilutstillingen i Frognerparken i Oslo, som avholdes i forbindelse med feiringen av den amerikanske nasjonaldagen, vil i år ikke bli tillatt.

Begrunnelsen fra Bymiljøetaten i Oslo skal ifølge en pressemelding fra AMCAR være at biler i parken ikke harmonerer med byrådets «grønne profil», og at det vil være feil signal å tillate dette.

– AMCAR stusser over denne argumentasjonen og håper det her er snakk om en misforståelse fra en overivrig saksbehandler i Bymiljøetaten. Å være imot privatbilisme i Oslo sentrum er en ærlig politisk sak.

annonse

– Det er derimot fullstendig feilslått symbolpolitikk å forsøke å ramme et tradisjonsrikt kulturarrangement som har gitt glede til deltagere og Oslos befolkning i godt over 20 år, heter det i pressemeldingen fra AMCAR, ført i pennen av Henning Kjensli.

Les også: Bymiljøetaten i Oslo: – Vi er restriktive med utleie av Frognerparken [1]

Siste ord er ikke sagt

Folkefesten i Frognerparken avlyst, fordi Oslo kommune mener profilen ikke passer. FOTO: Amcar
annonse

– Ifølge vår tilsluttede klubb og medarrangør Raceworz Norway er det aldri registrert skader på verken trær eller gress som følge av utstillingen. De sliter faktisk med å huske en eneste negativ tilbakemelding fra publikum i de mer enn 10 årene klubben har vært medarrangør.

– Tvert imot er det en overflod av komplimenter og gode tilbakemeldinger som klubben har fått. Bilutstillingen er med på å skape en flott ramme rundt et fantastisk arrangement denne ene søndagen i året i Frognerparken, skriver Henning Kjensli i pressemeldingen og han fortsetter:

– AMCAR kan ikke la et slikt angrep på norsk bilhobby bli stående. Vi kommer til å følge opp saken med Oslo kommune og vårt politiske nettverk. Siste ord er ikke sagt!

Les også: Ap ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474