Arm i arm gikk de overlevende gjennom porten med slagordet «Arbeit macht frei» – «Arbeid skal gjøre deg fri». Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix
annonse

Markeringen av 75-årsdag for frigjøringen av Auschwitz startet med at overlevende fra leiren la ned kranser på stedet der flere medfanger ble henrettet.

Solen var så vidt begynt å bryte gjennom den lette tåken som lå over Auschwitz da prosesjonen av overlevende gikk gjennom porten og forbi brakkene som huset de første fangene. Ved retterstedet stoppet de og la kranser ned ved muren der flere fanger ble henrettet i løpet av krigsårene.

Polens president Andrzej Duda deltok også på den første av flere markeringer som skal holdes på dagen 75 år etter at sovjetiske soldater frigjorde den mest beryktede av Nazi-Tysklands konsentrasjonsleirer.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse