Reiservirksomheten innenlands og til og fra Kina opplever dramatisk fall etter utbruddet av coronaviruset. FOTO: PIxabay
annonse
annonse

De økonomiske konsekvensene av coronaviruset begynner å bli merkbare i Kina. Turisme og reisevirksomhet faller som en sten.

Søndag holdt myndighetene i Kina en pressekonferanse der de klargjorde at virusutbruddet vil forbli i fokus i overskuelig fremtid, skriver CNBC.

En av de første konsekvensene for den kinesiske økonomien er en tydelig tilbakegang i reiser, som falt 28,8 prosent sammenlignet med tilsvarende dag i 2019, den første lørdagen i det kinesiske nyttåret.

annonse

Det kinesiske nyttåret er normalt en stor høytidshelg, men nå har myndighetene oppfordret folk til å være hjemme og har også suspendert generelle feiringer og begrenset mobiliteten til millioner av mennesker.

Sivil flytrafikk innenlands har falt med 41,6 prosent og jernbanetrafikken med 41,5 prosent.

Les også: Kina forlenger ferien som følge av lungevirus

annonse

Turismen dempes

Per mandag 27. januar 2020 er minst 81 personer bekreftet døde av virussmitte, alle i Kina. I tillegg har 2.744 mennesker fått påvist smitte i fastlands-Kina.

Også i flere andre asiatiske land, USA, Canada, Frankrike og Australia er det påvist smitte fra personer som har besøkt Kina.

Myndighetene i flere kinesiske byer har innført reiserestriksjoner og andre tiltak for å forhindre at viruset sprer seg.

Kinesiske myndigheter har dessuten forlenget ferien i forbindelse med det kinesiske nyåret med tre dager, fram til 2. februar, for å begrense folkestrømmen.

Hundrevis av millioner mennesker pleier under høytiden å reise landet rundt for å besøke familien. Ferien skulle egentlig være over torsdag denne uka.

Flere land har innført ekstra kontroll av reisende, samtidig som flere flyselskaper har åpnet opp for gratis ombooking, dersom ditt opprinnelige reisemål var Kina.

Russiske turoperatører har sluttet å selge pakkereiser til Kina på grunn av virusutbruddet der og tar bare med seg russiske turister hjem, forteller Dmitrij Gorin, visepresident i Association of Russian Tour Operators til Reuters.

annonse

Rundt 7000 russiske turister, som kjøpte pakkereiser, er for tiden fortsatt i Kina.

Russerne vil få tilbakebetalt for avlyste turer, mens de som blir hentet hjem fra Kina tidligere enn planlagt vil bli delvis godtgjort.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon