- Resett - https://resett.no -

Bymiljøetaten i Oslo kommune om avlysning av AMCAR-stevne: – Vi er restriktive med utleie av Frognerparken

Bymiljøetaten ønsker ikke at Frognerparken benyttes til AMCAR-stevner, av frykt for slitasje.

Mandag formiddag rapporterte [1] Resett at den tradisjonsrike AMCAR-bilutstillingen i Frognerparken i Oslo, som avholdes i forbindelse med feiringen av den amerikanske nasjonaldagen, i år ikke vil bli tillatt av Bymiljøetaten i Oslo kommune.

– AMCAR stusser over denne argumentasjonen og håper det her er snakk om en misforståelse fra en overivrig saksbehandler i Bymiljøetaten, heter det i en pressemelding fra AMCAR, ført i pennen av Henning Kjensli.

annonse

Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten understreker overfor Resett at de er villige til å se på alternative steder for AMCAR-arrangementet.

– Vi skjønner at det er skuffende for entusiastene å ikke få vise frem bilene sine på et så sentralt sted i Oslo, og vi er mer enn villige til å se på andre, alternative areal for et AMCAR-arrangement 4. juli, slår Kongsteien fast.

Les også: Frp-topp om bilist-utspill fra Senterpartiet: – Vanskelig å ta dem på alvor før de bytter side [2]

annonse

Sårbar park

Man ønsker imidlertid ikke lenger at Frognerparken får benyttes til dette.

– Avslaget fra Oslo kommune handler om at det er veldig uheldig å tillate et stort antall biler inn i en fredet park. Vi er veldig restriktive med utleie av Frognerparken. Dette en fredet, grønn park som er sårbar, og vi må begrense slitasjen i parken. Et biltreff akkurat her er ikke tilrådelig, mener Kongsteien.

– Dette er også en grønn lunge i Oslo, og barnefamilier, turister og byfolk kommer hit for å slippe nettopp biltrafikk, noe vi også tar med i vurderingen.

Har ikke forbudt AMCAR

Han presiserer igjen at det ikke er slik at etaten har forbudt AMCAR å ha et stevne i Oslo kommune.

– Vi er i dialog med ACCN, som står for arrangementet i Frognerparken. De får fortsatt lov til å ha arrangement som innebærer både boder og aktiviteter, men biltrafikk må foregå et annet sted. Vi tar gjerne dialogen med AMCAR-entusiastene for å finne alternativer.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474