Statsminister Erna Solberg (H) ved siden av et 40 mm granatmaskingevær ombord på en militær rib på Ofotfjorden under et besøk til Marinejegerkommandoen ved Ramsund Orlogsstasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

«Bevæpnede minoriteter er svært vanskelige å undertrykke». 

Politisk filosof Thorvald Therkildsen skriver i Utrop at han mener det er venstresiden og utsatte minoriteter bør gå inn for at folk får bevæpne seg. 

«Tradisjonelt argumenterer en for statens monopol på vold ut i fra kontraktteori, for at en stat skal beskytte etniske minoriteter mot ondskap i bytte mot at de gir fra seg retten til å forsvare seg selv. Men vi kan ikke stole fullt på at en stat alltid vil oppholde sin del av kontrakten, og særlig ikke hvis vi har kjennskap til den enorme undertrykkelsen minoriteter har og fremdeles opplever i Norge», skriver han. 

annonse

Les også: Frp-topp raser mot Krf og Venstre: – Det sier mye om hvor ekstreme de er

Han viser til at barn og unge av innvandrerbakgrunn oftere blir utsatt for vold enn etnisk norske og at 34,1 prosent av befolkningen skal ha negative fordommer mot muslimer. 

Han mener svake grupper ikke alltid kan regne med å bli beskyttet av statens maktapparat og at man må kunne forsvare seg selv:

annonse

«Det jeg foreslår er en seriøs offentlig diskusjon om positive aspektene med en armert befolkning som tar vare på sine lokalsamfunn.»

Les også: Danmark: Ytringsfrihetsorganisasjon måtte flytte planlagt debatt etter trusler fra venstreekstremister

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon