Illustrasjonsbilde. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Vel 150 norske studenter befinner seg i Kina og Hongkong. Foreløpig anbefales de ikke å reise hjem som følge av virusutbruddet i Wuhan.

Lånekassen gir støtte til 143 studenter i Kina og Hongkong, opplyser de til Nettavisen.

Ansa, en organisasjon for norske studenter i utlandet, opplyser at de har 151 norske medlemmer her. Dette inkluderer personer som er på feltarbeid, eller har praktikantjobb i utlandet.

annonse
Anbefaler ikke hjemreise

– Vår anbefaling er at norske studenter i Kina følger UDs reiseråd og rådene til Folkehelseinstituttet. Vi anbefaler ikke våre medlemmer å reise hjem, sier president Hanna Flood i Ansa.

Viruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i forrige måned. UD fraråder reiser til provinsen.

Ansa har ikke fått meldinger om mistanke om smitte blant norske studenter. Flood sier at de følger situasjonen så godt de kan.

– Dette er en situasjon som kan endre seg fra dag til dag, sier hun.

106 døde

106 personer har mistet livet som følge av virusutbruddet i Kina, og totalt har over 4.000 fått påvist smitte i Kina. WHO mener den globale risikoen er høy.

UD følger utviklingen og vurderer fortløpende behov for eventuelle tiltak, opplyste de mandag til NTB.

Danske myndigheter opplyste mandag at de forsøker å få ut 13 dansker som oppholder seg i provinsen. Det er uklart hvor mange nordmenn som oppholder seg her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon