Abid Raja (V) tok til tårene under nøkkeloverrekkelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet da han overtok som Kulturminister etter Trine Skei Grande (V) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fredag møter Abid Raja (V) for første gang hos Kongen i statsråd. Nå skaper kleskoden problemer.

– Erna sa til meg at det er kun svart dress som er lov. Jeg spurte om det var greit jeg kom med oransje jakke, det var tydeligvis ikke greit. Jeg fikk da en streng beskjed fra Erna om at jeg ikke kommer inn om jeg går i noe annet enn svart dress, forteller Raja til TV 2.

At det er kleskode på slottet har Raja forståelse for, men han håper Erna gjør et unntak på fredag.

annonse

– Jeg vil høre om det ikke kan bli gjort et unntak med meg på slottet. Den som venter i spenning får se. Politikere er jo kjent for grått, flott og sort. Det er ikke ofte man ser noe annet. Jeg er usynlig ellers, så jeg får ta igjen litt på klærne, sier Raja.

VGs motenettsted MinMote mener Raja bør trosse sjefens råd. De viser til en rekke eksempler på utradisjonell bekledning, da AP-leder Jonas Gahr Støre møtte på Stortinget i joggesko, eller da den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama stilte opp på en pressekonferanse iført en sandfarget dress.

Men selv Min Mote rynket på nesa da tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) troppet opp på stortingsmiddagen i sølvfarget dress med blomsterbroderier.

annonse

Les også: Hva er det egentlig stortingsrepresentant Abid Raja driver med?

Trekkplaster

Raja kan bli et trekkplaster for Venstre, mener Min Mote. Ikke på samme måte som britenes statsminister Boris Johnson, som med sin uflidde stil sjarmere «middelaldrende pubvankere»:

– Nei, snarere for det diametralt motsatte: De som nekter å puttes i bås, som gir blaffen i kutyme, og maler med alle regnbuens farger.

Regnbuens farger er forøvrig et passende bilde, siden Raja fikk overlevert et regnbueflagg av Trine Skei Grande under den tårevåte nøkkeloverrekkelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet forleden.

Min Mote mener de fargerike antrekkene enkelte menn iførte seg på årets Grammy-utdeling kan være et forbilde for Raja.

annonse
Lil Nas X poserer i fargerik dress under årets Grammy-utdeling. (AP Photo/Chris Pizzello)

Kanskje dette antrekket kan inspirere den nye statsråden? Min Mote avslutter:

– Om dette er idolene morgendagens velgere ser opp til, og tar inspirasjon fra, kan det være en fordel for Raja om han får la sin sprudlende personlighet komme til syne i måten han kler seg på. Nå er kanskje ikke det å møte hos Kongen i statsråd noen prisutdeling – men det er heller ingen begravelse.

Ikke alle er like positive

Også på Twitter er Raja ute med en bønn til sin nye sjef:

I kommentarfeltet under Rajas Twitter-melding er reaksjonene blandet. Journalisten Kathrine Jebsen Moore er tydelig fra sin base i Skottland:

– Ville gått for svart dress om du vil bli tatt alvorlig i den nye rollen din.

Andre følger i det samme sporet:

– Nå er vel statsrådjobben et embete på vegne av stat og regjering og ikke først og fremst en selvprofileringsmulighet. Gå for svart dress, for konge og fedreland. Lykke til i jobben!

Didrik Søderlind fra Humanetisk Forbund får inn et spark mot Listhaug:

– En jakke er ikke en dress. Poenget med mørk dress er dessuten at du ikke bare skal være deg selv, men også representere noe mer enn deg selv. Norge trenger politikere som respekterer demokratiske normer, ikke gjøglere som Listhaug.

Flere henger seg opp i fargen oransje, og henviser til TV-serien Orange is the new black:

– Dette er jo en sylskarp “Orange is the new black”-fengselsreferanse 🙂

– Ja, ifølge Listhaug er jo regjeringen et fengsel så 🙂 🙂

Atter andre mener det hele bare er nok et eksempel på at Abid Raja er mest opptatt av seg selv:

– Du gjør ALT for å bli sett. Hvem tror DU at du er? Snakk om å være høy på deg selv 😕

– Skulle ikke du vise fram at du var en lagspiller ? Å stjele oppmerksomheten fra laget, er en dårlig start.

– Hvis du var bedt i bryllup og fikk vite dresskode på forhånd (noke som er vanlig). Ville du da respektert brudeparets vilje eller gitt blanke f som nå? Jeg syns hvis man skal bli tatt seriøst så følger man kutyme.

Så da er det bare å følge spent med på hva slags antrekk Raja velger fredag 31. januar klokken 11.00.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon