KNM Otto Sverdrup utenfor kysten av Trøndelag under Nato-øvelsen Trident Juncture i 2018. Fregatten leder øvelsen Dynamic Guard på Vestlandet de kommende ukene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

De to kommende ukene foregår Nato-øvelsen Dynamic Guard og ubåtøvelsen TG 20–1 i Bergen-området. Til sammen 15 marinefartøy deltar, hvorav åtte er utenlandske.

De utenlandske fartøyene kommer fra Nederland, Danmark, Frankrike og Tyskland, opplyser Forsvaret.

I øvelsene, som holdes uke 6 og uke 7, skal norske og utenlandske fartøy øve i kystnære områder, både innaskjærs og utaskjærs, på Vestlandet.

annonse

– På denne tiden hvert år samler vi fartøyer for å trene på vestkysten av Norge. Vi trener spesielt på antiubåtkrigføring, og våre ubåter får samtidig realistisk trening mot overflatefartøy. Den arenaen vi skaper her, er interessant for våre allierte, og vi ser derfor god deltakelse hvert år, sier Sjef Marinen, Rune Andersen.

Øvelsen TG 20–1 er en viktig del av utdanningen til ubåtsjefer og kalles gjerne «ubåtsjefskurset». Den har deltakere fra Norge og allierte nasjoner. Dynamic Guard er en Nato-øvelse hvor fartøy og fly øver på elektronisk krigføring. Øvelsen blir ledet av fregatten KNM Otto Sverdrup, som er flaggskip i Natos stående maritime styrke 1 (SNMG1).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon