Abid Raja (V) tok til tårene under nøkkeloverrekkelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet da han overtok som Kulturminister etter Trine Skei Grande (V) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er lett å bli provosert når Abid Raja, en mann som har hatt makt og prestisje i mange år, omtaler seg selv som en person som har stått utenfor det gode selskap. Det er tilgjort og fjollete.

Det er litt vanskelig å forstå hva Raja egentlig sikter til når han fremstiller seg selv som en «outsider». Er det fordi han har innvandrerbakgrunn? Det ville ikke være noe nytt fra den kanten.

Det er i så fall et tegn på et svært negativt og urealistisk syn på det norske folk. Nordmenn flest aksepterer deg om du er et godt menneske, bryr deg om omgivelsene dine, følger visse lover og bidrar til felleskassen. Det er faktisk ikke sånn at man må være hvit for å være akseptert i vårt samfunn. Folk er ikke så opptatt av hudfarge. Vi er et av verdens mest åpne samfunn.

annonse

De som går rundt og innbiller seg at nordmenn er noe mer fremmedfiendtlige eller ekskluderende enn folk i andre land, bør komme seg ut i verden, og da fortrinnsvis utenfor den vestlige boblen. De bør for eksempel ta seg en tur til Raja-familiens opprinnelsesland Pakistan, og se hvor mye toleranse for annerledeshet og åpenhet for andre kulturer man finner der.

Noen ganger er det umulig å forstå hva de politisk korrekte egentlig vil. Det som er tydelig er at de ikke har snøring på hvordan verden ser ut, og hvor fjernt vi er fra mye av dette i Norge. Det går folkesport i å snakke om oss selv som et egoistisk folk som ikke gjør nok, og at vi har alt å lære av innvandrere. Det har ingen rot i virkeligheten.

Les også: Sylvi Listhaug demonisert og kalt «rasist» etter Raja-kritikk

annonse

Privilegerte politikere

Men når det gjelder Abid Raja, så er det ingen tvil om at dette er en privilegert mann med (altfor) mye innflytelse.

Det er faktisk ikke sånn at en stortingspolitiker ikke er akseptert i samfunnet, mens en statsråd er det. Om man er så heldig at man har sittet på Stortinget og vært aktiv som rikspolitiker i flere år, så er man ingen «outsider». Det er selvsagt ikke sånn at en rikspolitiker er noe mer akseptert i samfunnet, fordi han blir utnevnt (av en statsminister i en mindretallsposisjon) til å lede et byråkrativelde.

Abid Raja har vært privilegert i mange år. Hele gråteseansen og de medfølgende forklaringene er emosjonell svada. Det er synd å si det, for han har nemlig hatt noen positive sider før.

Da Raja i 2008 var delaktig i å avdekke kvinnefiendtlige holdninger blant innvandrermenn, i intervjuet der flere innvandrermenn sa de mente norske kvinner bare var horer og leketøy, og at lettkleddhet var en invitasjon til voldtekt, var det tydelig at han i det minste så problemet og var villig til å prate om det. Således er Abid Raja ikke til å kjenne igjen i dag.

Fjolleriministeren

annonse

Vår nye kulturminister er en mann som synes det er passende å stemple folk som «brune» (nazister) fordi de ønsker en streng innvandringspolitikk og løfter problemer med innvandret ukultur. Det er en mann som ikke har fulgt med i timen. En mann med veldig lave tanker om nordmenn, som prøver å innbille folk at et av verdens mest tolerante folkeslag er for rasistiske til å akseptere mennesker med utenlandsk bakgrunn som politikere og statsråder. En mann som griner foran hele nasjonen, fordi han er gått fra å være privilegert til litt mer privilegert.

Jeg må dessverre konstatere at Abid Raja er blitt Norges fjolleriminister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon