Foto: AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT
annonse
annonse

— Mange forbrukere har klaget til Forbrukertilsynet på uønskede SMSer med markedsføring for bitcoin-nettsider. Nå er to av disse nettsidene stengt.

Bakmenn, som ville markedsføre nettsidene bitcoinprofit.no og cryptoprofit.no, sendte i 2019 SMS-er til forbrukere som ikke hadde gitt samtykke til å motta dette.

Totalt mottok Forbrukertilsynet 28 klager på SMS-spammingen.

annonse

I tillegg var flere av meldingene formulert som om de var fra venner av mottakerne, noe som er i strid med forskrift om urimelig handelspraksis, den såkalte «svartelista».

De som står bak meldingene og nettsidene har skjult identiteten sin, men har brukt et norsk selskap for å registrere sidene på .no domener.

Artikkelen fortsetter under.

Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger

annonse

Stengte sider

Etter at Forbrukertilsynet tok kontakt med domeneforhandleren One.com om saken, valgte dette selskapet frivillig å stenge nettsidene.

Onsdag 29. januar melder Forbrukertilsynet at to slike sider er stengt ned.

– Vi vil fortsette å gripe inn mot nettsider som er registrert på .no-domener dersom de som står bak driver svindel eller begår grove brudd på markedsføringsloven, sier Frode Elton Haug, juridisk direktør i Forbrukertilsynet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon