Yale University campus 8. november 2010. Foto: Don EMMERT / AFP.
annonse
annonse

Det berømte universitetet vil stoppe å tilby det anerkjente kurset fordi kunstnerne i pensum overveldende er «hvite hetero europeiske menn».

Epoch Times melder at fakultetet har latt seg presse av identitetspolitiske aktivister for å gjøre kurset mer politisk korrekt. Kunsthistoriefakultetets leder, Tim Barringer, argumenterer med at det er mer i kunsthistorien enn vestlig kunst og at pensum må reflektere dette.

– Det er så mange andre regioner, tradisjoner og sjangre å se til, og som fortjener å bli studert. Å plassere europeisk kunst på en pidestall er problematisk, sier han.

annonse

Kjønn, klasse, rase, kapitalisme og klimaforandringer (!)

Yales kunsthistoriefakultet har planer om å erstatte introduksjonskurset i vestlig kunsthistorie med andre kurs som vektlegger mindre bidragene fra den vestlige sivilisasjonen i kunsthistorien – inkludert «Kunst og politikk», «Globalt håndverk», «Silkeveien» og «Hellige steder».

– I fremtiden kommer fokus i kurset til å være på spørsmål om kjønn, klasse og «rase», samt kunstens sammenkopling med vestlig kapitalisme og klimaforandringer, skrev Barringer om den nye lærerplanen på nett.

annonse

Artikkelen fortsetter

Forsker går hardt ut mot politiseringen av vestlig akademia

Imot anbefalinger

Grepet går imot anbefalingene til interessegruppen National Association of Scholars, en gruppe som utfordrer politisk korrekthet på universiteter i USA.

«Alle som bryr seg om sinnets liv, bør studere historien til den vestlige sivilisasjonen, dens prestasjoner og fiaskoer, og dens kunstneriske og kulturelle arv. Statlig og føderal politikk bør oppmuntre studenter til å studere Vesten, inkludert hvordan dens frihetsidealer underbygger strukturen i vår republikk,» lyder anbefalingen fra gruppen.

RIP Shakespeare

annonse

Det er ikke første gang at Yale gir etter for politisk korrekthet. Under press fra identitetspolitiske aktivister i 2017, droppet universitetet kravet om at studenter av engelsk litteratur må studere verkene til William Shakespeare og Geoffrey Chaucer – to langvarige bautaer i engelsk litteratur.

Grepet kom etter en underskriftkampanje som krevde at Yale «avkoloniserte engelskfakultetet» ved å bevege seg bort fra å studere hvite mannlige forfattere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon