Publikum venter på konserten med Bruce Springsteen & The E Street Band i Frognerparken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Bymiljøetaten i Oslo har høstet kritikk i sosiale medier etter det ble kjent at AMCAR-bilutstillingen ikke får tillatelse til å holde den årlige feiringen av den amerikanske nasjonaldagen i Frognerparken. 

I en pressemelding begrunnet Bymiljøetaten i Oslo at biler i parken ikke harmonerer med byrådets «grønne profil», en sak som har ført til sterke reaksjoner.

På sosiale medier har det blitt påpekt at man samtidig tillater store konserter i parken, som etterlater masse søppel  I e-post sendt til Bymiljøetaten, spurte Resett om hvorfor det er greit å arrangere store konserter, men ikke tillate biler i parken under Amcar-treff. 

annonse

Oslo kommune skal være en arrangmentsvennlig by. Vi ønsker å legge til rette for aktivitet i byen, både når det gjelder Amcar-kulturen og øvrige arrangementer. Det vil alltid være en utfordring å balansere oppgaven med å legge til rette for mangfold, samtidig og ivareta både daglig bruk og vern av grøntområder. Den største belastningen med arrangement på gress er kjøring. Det vil forekomme kjøring både under rigg til musikkfestivaler og til arrangement som 4. juli-feiringen. I så måte er det like belastende, svarer Guro Birkeland Tangen, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten.  

Les også: Avlyser tradisjonsrikt AMCAR-stevne fordi det ikke harmonerer med Oslos «grønne profil» 

Krav

annonse

Videre forklarer Tangen at kommunen har krav til arrangører som kjører på gresset i byen. 

Ved kjøring på gress i følge med rigg krever vi at arrangør legger kjørematter som beskytter gresset og at det ikke er anledning å kjøre i treets dryppsone, eller å sette tunge installasjoner ved trærs rotsoner. Siden vi ikke hadde kjennskap til antallet biler i forbindelse med 4. juli-feiringen, ble dette ikke ivaretatt i Frognerparken i fjor.

Les også: Bymiljøetaten i Oslo: – Vi er restriktive med utleie av Frognerparken

Ønsker løsning 

Tangen legger vekt på at Frognerparken er fredet og sårbar for slitasje og forteller Resett at det tar lang tid å reetablere skadde gressflater. Kommunen ønsker likevel å finne en løsning med arrangøren: 

Vi er opptatt av å ikke legge urimelige bånd på uformell idrett og lek, men i dette tilfellet er det snakk om kjøring av et stort antall biler inn i parken. Vi forsøker å finne en løsning for en god plass å ha biltreff i forbindelse med arrangementet, og har dialog med arrangøren AMCAR. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon