– Syk på ferie i Puerto Rico - styr unna dette legekontoret, heter det fra forsikringsselskapet Gjensidige. FOTO: Gjensidige
annonse
annonse

Medisinen kostet 120 kroner – behandlingen 50.000 kroner. Gjensidige advarer mot svartelistet legeklinikk som rundlurer norske og skandinaviske turister på Gran Canaria.

– Det er svært sjelden vi navngir en klinikk på denne måten, men vi mener at det er riktig å gjøre det i denne saken, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

De siste årene har forsikringsselskapet hatt flere titalls fortvilte kunder som har opplevd å bli svindlet ved dette legekontoret.

annonse

– Dette er kyniske folk som utnytter folk i sårbare situasjoner. For noen er følelsen av å bli svindlet for store beløp så belastende at ferien har blitt ødelagt, sier Voll.

Selv om det har vært rolig fra klinikken en tid, så kan det virke som om aktiviteten er på gang opp igjen.

På få uker har Gjensidige mottatt flere nye henvendelser fra kunder som føler seg misbrukt og lurt.

Kostbar luftveisinfeksjon

I dette eksempelet Gjensidige presenterer i en pressemelding er det en eldre mann som følte seg dårlig og trengte lege, saken handler om.

Ifølge forsikringsselskapet ble mannen lokket av norske flagg og et skilt med teksten «vi snakker norsk» utenfor legekontoret Clinic Diamond som ligger sentralt til midt i Puerto Rico.

Det som i utgangspunktet var en mindre luftveisinfeksjon ble straks til noe mer alvorlig. Kunden fikk flere intravenøse behandlinger og ble truet til å komme tilbake en rekke ganger, forteller Gjensidige.

Kostet 50.000 kroner

Mannen og ektefellen følte seg fanget i situasjonen og endte opp med å betale mellom 5000 og 9000 kroner per besøk.

annonse

Totalt kostet turene til legen nærmere 50.000 kroner. Medisinen kunden trengte for å bli frisk kostet rundt 120 kroner på det lokale apoteket.

Behandlingen tok slutt, da de sa at kontoen var tom for penger, skriver Gjensidige i pressemeldingen.

Betennelse i tannkjøttet ga kostnader på 40.000

– Vi har også en kunde som har klaget over en betennelse i tannkjøttet og betalte nærmere 40.000 kroner, sier Voll.

En annen hadde problemer med tett øre. I løpet få minutter på legekontoret lå han på en benk med maske over ansiktet og måtte komme tilbake en rekke ganger.

Ifølge Gjensidige ble prisen på legebesøket 26.000 kroner.

Svartelistet hos flere selskaper

Klinikken er svartelistet av de aller fleste forsikringsselskapene, men har sine egne forklaringer til kundene og ber de derfor betale med kredittkort. De får jo likevel dekket utgiftene når de kommer hjem, er forklaringen.

– En fellesnevner er at de lurer pasientene til komme igjen flere ganger til kontroll, sier Voll og han fortsetter:

– De belaster kunden for store beløp for hvert besøk og truer med at de ikke vil skrive ut kvitteringer, om de ikke kommer tilbake.

Gjensidige anbefaler alle til å ta kontakt med alarmsentralen til forsikringsselskapet, uansett sykdomstilfelle. Der vil man kunne veilede deg til en lege eller sykehus som er å stole på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon