Mina Bai. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
Mina Bai. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
annonse

Mina Bai kom til Norge som flyktning fra Iran. Nå tar hun til orde for at innvandrere må bli mer takknemlige og ikke klage så mye på det landet som tok i mot dem.

«Å være førstegenerasjons innvandrer er en forunderlig tilværelse. Det er en surrealistisk eksistens sammenvevd av to vidt forskjellige, og til dels motstridende verdener, overstrødd med savn, sorg, drømmer og minner, både gode og dårlige,» skriver hun i Nettavisen.

I dette brokete bildet vokser det hos en del fram «skepsis og motstand» og noen ganger «fastlåste fordommer» mot det samfunnet som har tatt imot dem.

annonse

Les også: Mina Bai: Norsk media tar feil – iranere takker Trump

«Jeg savner å høre mer om takknemlighet til Norge, og mer kunnskap om hva slags privilegier man får som borger i dette landet. Å klage på Norge, og romantisere hjemlandet, blir hos noen innvandrere normen. Man hører sjelden at noen hyller muligheter, verdier som frihet, likestilling og ytringsfrihet. Noen, ofte er de menn, spiller om igjen og om igjen den samme plata om at man hadde det bedre i samfunnet man kom fra,» skriver hun og oppfordrer innvandrere til å finne «en balanse mellom å klage på diskriminering og rasisme på den ene siden, og takknemlighet på den andre siden.»

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse