Statens naturoppsyn merket og flyttet i fjor høst en genetisk viktig ulv i Engerdal, for å skjerme den fra jakt. Ulven antas å være en innvandrer fra Finland eller Russland, og blir betegnet som genetisk viktig fordi den tilfører nye gener til den innavlspregede skandinaviske ulvestammen. Foto: Statens naturoppsyn / Miljødirektoratet / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljødirektoratet avslår søknader om å felle en genetisk viktig ulv, men vil ikke la den etablere seg nord i Innlandet, utenfor ulvesonen.

– Ulven har vandret 1.120 kilometer i luftlinje etter at den i november ble bedøvet og flyttet ut av Engerdal kommune, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet i en pressemelding sent torsdag kveld.

– Den kan fortsatt legge ut på ny vandring, på leting etter en make før paringstida. Hvis det ikke skjer, vil vi i løpet av de neste ukene vurdere å flytte den på nytt, sier han.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon