Groruddalen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I Groruddalen på Oslos ytre østkant blir det stadig mer vold og ungdomskriminalitet. 

Faktisk har det vært en nedgang i vinningskriminalitet blant ungdommer i Groruddalen, men denne gode nyheten overskygges av en urovekkende økning når det gjelder voldskriminalitet, bæring av våpen og kniv, samt trusler mot ordensmakten, ifølge statistikk fra politiet, omtalt av lokalavisen Groruddalen. 

Det er særlig blant ungdom man ser at utviklingen er negativ. I 2016 ble det registrert 305 lovbrudd begått av gutter på 15 til 17 år i Groruddalen. I 2019 hadde dette tallet økt til 566 forhold. 

annonse

I 2014 ble det registrert kun åtte forhold med vold mot tjenestemenn i Groruddalen. I 2019 fant 38 slike forhold sted. 

– Det bekymrer meg at unge mennesker utøver vold. De bruker både kniv og andre slagvåpen, og jeg spør meg selv «Forstår de konsekvensen av volden de utøver?» sier John Roger Lund, leder i Enhet Øst med bydelene i Groruddalen, Østensjø, Søndre Nordstrand og Nordstrand som sitt distrikt.

Les også: Er noen innvandrerkulturer mer voldelige enn den norske?

annonse

«Blikking»

Han forteller at man har problemer med ungdommer som operere i større grupper og utøver vold.. Bakgrunnen kan være noe så trivielt som et blikk. 

– Vi er også bekymret over en kultur hvor «snitching» og sladring blir straffet med represalier. Det kan ikke være sånn at foreldre, lærere og politi ikke får vite om ting, fordi det kan føre til konsekvenser for vedkommende.

– Det er ingen tvil om rapkulturen i USA påvirker både ungdommer og rappere her i Norge. Det finnes musikkvideoer fra Groruddalen som glorifiserer våpen og narkotika. Vi må legge til rette for at ungdommene selv kan gjøre rede for om dette er underholdning eller noe å se opp til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon