Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) håper den nye instruksen vil virke forebyggende på kriminalitet og gi økt trygghet i byene.

Etter dagens praksis blir utvisning på grunn av ordensforstyrrelser vurdert dersom utlendingen også har begått andre straffbare forhold.

Målet med den nye instruksen er en strengere praksis når politiet pågriper utlendinger i miljøene som selger narkotika åpenlyst på gatene i Oslo, skriver Aftenposten.

annonse

– Dette er et verktøy politiet ikke har i dag, og som politiet mener det er behov for. Med denne instruksen kan politiet og UDI utvise utlendinger som oppholder seg i Norge uten oppholdstillatelse, og som blir straffet for ordensforstyrrelse, særlig når dette skjer på steder hvor det foregår narkotikaomsetning, sier Mæland til avisen.

Den nye utvisningspraksisen gjelder personer som har ankommet Norge lovlig, enten fra andre land i EØS eller utenfor Schengen-områder.

– De har ikke oppholdstillatelse, men er her på visum eller begrenset opphold og bruker tiden til å bedrive kriminalitet, sier Mæland.

annonse

Aftenposten skrev torsdag at tett opp mot 12 prosent av kriminaliteten i Norge skjer i sentrale deler av Oslo. Politiet mener hovedforklaringen er narkotikaproblemer knyttet til dette området.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon