- Resett - https://resett.no -

Frp frir til regjeringen: Finn klimaenighet med oss

Frp har liten tro på et bredt klimaforlik i Stortinget. Regjeringen bør heller søke en enighet med Frp, sier miljøpolitisk talsperson Jon Georg Dale.

– Det er vanskelig å se for seg et bredt forlik der alle opposisjonspartiene er med. Regjeringen bør banke på vår dør først, sier Dale til NTB.

Han var selv til stede da Miljødirektoratets Klimakur 2030 ble lagt fram fredag.

annonse

– Den viser først og fremst at vi bør bruke fleksibiliteten i kvotesystemet og ta mest mulig av kuttene ute. Det vil bli mye billigere enn å kutte her hjemme, slår Dale fast.

– I tillegg må eventuelle kutt i Norge tas gjennom å utvikle teknologi som skaper arbeidsplasser, ikke med forbud som legger ned arbeidsplasser, sier Dale – som mener Klimakur 2030 går lenger enn det det er grunnlag for.

– Nordmenn er blant dem som setter størst fotavtrykk i verden. Bør ikke vi ta vår del?

annonse

– Jo, men det er åpenbart flere tiltak som vi ikke trenger å gjøre, sier Dale og trekker fram et forbud mot fossildrevne biler innen 2025 som eksempel.

Andre partier som SV, MDG og Rødt, samt en samlet miljøbevegelse, har beskrevet Klimakur 2030 som en klar marsjordre til regjeringen om å få fortgang i klimakuttpolitikken.

– Det viktigste er effektive tiltak som premierer folk som velger klimasmart, men vi kommer ikke til å være villige til å innføre tiltak som plager folk, sier Dale.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474