Therese Woie (midten) fra Tromsø er valgt til ny leder i Natur og Ungdom. Jørgen Næss Karlsen (t.h) er valgt til 1. Nestleder og Andreas Randøy 2. nestleder Foto: Thor Due / Natur og Ungdom / NTB scanpix
annonse

En skikkelig klimakur innebærer at folk må belage seg på å leve annerledes, mener Natur og Ungdom.

– Norge har blant de høyeste utslippene i verden per person, selv om vi heldige og har helt fornybar strøm. Da må vi leve annerledes framover, slår leder i Natur og Ungdom Therese Hugstmyr Woie fast.

Miljødirektoratet overleverte fredag planen Klimakur 2030 til regjeringen. Planen viser at Norge kan kutte klimautslippene med 40 millioner tonn CO2 det neste tiåret ved å innføre en rekke ulike tiltak.

annonse

– Spørsmålet er om regjeringa vil være ærlige på det og innføre tilstrekkelige tiltak, eller om de vil dytte ansvaret over på enkeltpersoners dårlige samvittighet, sier Woie, som framholder at tiltak må raskt på plass.

– Vi må sette realistiske mål som monner raskt, og ikke lage oss en hvilepute av teknologiske løsninger som kan utvikles i framtiden.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse