Illustrasjonsbilde. Foto: Skjermdump/NTB
annonse
annonse

Et land som trekker seg selv ned i toalettet. Dette er Aftenpostens behandling av Storbritannia. Som forsvarte oss under krigen. Som har et demokrati som inspirerte oss, hvis flagg vi tok fargene fra. Dette er hva Aftenposten har å komme med.

På dagen britene etter en lang tvekamp med EU-toppene trekker seg ut av Den europeiske union, markerer Aftenposten dagen med en toalett-metafor. 

Det kan ikke være mye tvil om hva hensikten er: Å skulle trekke Brexit og britenes statsminister Boris Johnsons triumf overfor pampene i EU og den motvillige britiske eliten ned i toalettet, bokstavelig talt. 

annonse

Avisen står selvsagt fritt til å karikere etter eget ønske. Ingen trenger å føle seg forulempet eller krenket.

Men man fornemmer hva hensikten er, den samme som da Hillary Clinton i sin tid stemplet Donald Trumps tilhengere som «deplorables», avskyelige mennesker. Nå trer Storbritannia, sett fra Akersgata, ut av det gode europeiske selskap, et selskap sjefsredaktør Trine Eilertsen nok helst skulle ha sett at Norge tilhørte og som vi fortsatt er bundet av gjennom EØS-avtalen.

Aftenpostens sympati ligger på det overnasjonale. Og forakten for folkets nasjonale instinkter er tydelig.

Hvis du ønsker å støtte et alternativ til MSM, hjelp oss ved å tegne et av våre abonnement her.  

annonse

Vipps 124526.

Bankoverføring 1503.94.12826.

SMS “Resett” (200,- en gang) eller SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) eller “Resett 20” (20,- pr. mnd.) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon