- Resett - https://resett.no -

Student siktet i Frankrike for krigsforbrytelser i Syria

Et høytstående medlem av en ytterliggående islamistgruppe i Syria er pågrepet i Frankrike, siktet for krigsforbrytelser og tortur, melder nyhetsbyrået AFP.

Det franske nyhetsbyrået siterer fredag kveld en kilde i rettsvesenet som sier at det dreier seg om den tidligere talsmannen for opprørsgruppa Jaish al-Islam.

Mannen, som er født i 1988, var i Frankrike med et studentvisum gjennom Erasmus-programmet. Han ble pågrepet i byen Marseille i Sør-Frankrike.

annonse

Mannens identitet eller nasjonalitet er ikke kjent.

Mannen er fremstilt for en forhørsdommer i Paris, siktet for tortur, krigsforbrytelser og medvirkning til forsvinninger, ifølge kilden.

Jaish al-Islam er en av flere ytterliggående islamistgrupper som har blitt dannet under opprørernes mangeårige kamp mot Bashar al-Assads regime.

annonse

Menneskerettsaktivister har anklaget Jaish al-Islam for overgrep. Gruppa har også vært i strid med den ytterliggående islamistgruppa IS i Syria.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474