Bård Vegar Solhjell (SV). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Mener pressen har viktigere ting å skrive om enn hvem som blir tatt i billettkontroll.

Den tidligere SV-nestlederen og nåværende Norad-sjefen Bård Vegard Solhjellr retter et kritisk søkelys mot norsk pesse, etter at det ble avslørt at Jonas Gahr Støre hadde blitt tatt i billettkontroll. 

«Det er for dumt. Det er en totalt uviktig sak. Den burde aldri blitt dekket – og i alle fall ikke spredd», skriver han på Facebook. 

annonse

Han argumenterer for at dette ikke er «vesentlig» og at det er «dagligdags at noen blir tatt i kontroll». 

Solhjell har selv opplevd medieomtale etter at han ble tatt uten billett på toget. Han forteller at de fleste som kontaktet ham bare lo av oppslaget. Men på sosiale medier var det annerledes. Der ble dette trukket frem som et eksempel på at han «ikke var til å stole på», ifølge Solhjell. 

«Jeg synes de seriøse norske mediehusene skulle skjerpe inn på dette. Sett en høyere standard. Skill det viktige fra det uvikige, det alvorlige fra det perifere, det originale fra det som er helt vanlig og uinteressant. Gi oss virkelige nyheter, slik vi betaler for og fortjener». 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse

Eg blir heilt matt. Verda er full av gode og viktige nyhende, flinke journalistar til å formidle dei og langt fleire…

Publisert av Bård Vegar Solhjell Torsdag 30. januar 2020

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon