Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratenes Vidar Kleppe går i bresjen for å forby nikab og burka blant ansatte i Agder fylke og i Kristiansand kommune. 

Det nasjonalkonservative partiet Demokratene gjorde et brakvalg i Kristiansand under kommunevalget i 2019, og kom inn i kommunestyret med 10 representanter. Senere ble denne gruppen redusert, da fire representanter valgte å støtte rødgrønn side, slik at Arbeiderpartiets Jan Odvar Skisland kunne bli ordfører. Demokratene står likevel relativt sterkt i kommunen.

Nå går partiet i bresjen for å forby heldekkende hodeplagg, som burka og nikab, både i nye Agder fylke, og i Kristiansand kommune. I forbindelse med regionsreformen ble Aust-Agder og Vest-Agder slått sammen til ett fylke, fra og med 1. januar 2020. 

annonse

– Vi har jo fått gjennomført at vil skal ha forbud mot heldekkende hodeplagg i Vest-Agder. Det var en lang kamp, men vi vant til slutt. Da synes jeg det er naturlig, når vi nå har samlet Agder, at vårt nye fylke vedtar dette, slår Vidar Kleppe fast overfor Resett.

Les også: Vidar Kleppe vil rydde i egne rekker: – Vi må være nøyere med hvem vi velger

Tydelige regler

annonse

Han er politisk nestleder i Demokratene og sitter i fylkestinget i Agder, i tillegg til å sitte i kommunestyret i Kristiansand.

– Jeg vil at vi lager et tindrende klart regelverk, slik at vi har dette på plass om det oppstår et problem. Det er mulig det ikke er et problem nå, men det kan bli det. Derfor må vi i forkant ha løsningene klare.

Han har også oversendt en interpellasjon til ordfører Skisland i Kristiansand, med spørsmål ordføreren er enig i at et forbud mot heldekkende hodeplagg også bør på plass for ansatte i kommunen.

– Det er sånn at Søgne, Sogndalen og Kristiansand er slått sammen, og da vil Demokratene gjøre det samme for de ansatte i den nye kommunen, som vi ønsker på fylkesnivå.

Kleppe mener det er viktig at man lager politikk for å møte det som kan bli fremtidens utfordringer. 

– Dette dreier seg om et prinsipp, der vi kan få et regelverk allerede nå der vi forbyr ansatte å bruke heldekkende hodeplagg i fylket og i kommunen.

annonse

Konsekvens

Kleppe påpeker også at man har fått vedtatt det samme forbudet mot heldekkende hodeplagg blant ansatte i Arendal kommune, som også ligger i nye Agder fylke.

– Jeg regner med at partiene som har støttet dette i Arendal også støtter dette i Kristiansand og i fylket.

Han understreker:

– Dette er et viktig signal. Vi lever i Norge, vi lever i et demokrati. Jeg forstår ikke venstresidens innvandringspolitikk og særrettigheter for innvandrere, og dette med at man skal forstå seg ihjel. Det går jo til syvende og sist utover kvinner og barn.

Kvotering

Kleppe er en mann med mye på hjertet. Han benytter anledningen under intervjuet med Resett til å slå fast at han ikke er særlig imponert over kvoteringspolitikken som føres i Kristiansand kommune.

– Kristiansand kommune kvoterer inn innvandrere i kommunale stillinger, og det er jeg helt imot. Jeg mener det må gå på kompetanse. De som har kompetansen som skal til er de som bør inn i de kommunale stillingene. Likebehandling for alle, det er det vi vil ha. Det er opplagt at det er sånn det bør være, sier den populære politikeren. 

Særrettigheter

Han langer også ut mot de som synes det er passende å gi særrettigheter til noen mennesker, fordi de har en annen bakgrunn enn norsk. 

– Jeg er også motstander av dette regelverket man har fått vedtatt på Stortinget gjennom introduksjonsloven, der innvandrere i utgangspunktet får tre år, som oftest blir dette utvidet til fem, der de skal lære seg norsk, og får to ganger grunnbeløpet i folketrygden årlig, 200 000 kroner hver. Har de et barn under 18 år får de enda mer, en gang grunnbeløpet i folketrygden, og har de to barn får de 600 000 kroner årlig. Det er ikke så mange norske familier som har så mye. Videre har man andre særrettigheter som barnehageplass og etableringstilskudd, eksemplifiserer Kleppe, og skyter inn:

– Et av verdens rikeste land har ikke råd til å gi kreftmedisiner som i andre land kan forlenge livet til folk med alt fra tre til ti år. Samtidig ruller milliardene ut av Norge. 

Les også: Vidar Kleppe vil samle en protestbevegelse på nasjonalt nivå

Norge først

Vidar Kleppe er tydelig på at han og hans parti vil sette sine borgere først. 

– Vi mener at politikere skal være ombudsmenn for folket, og at man har plikt til å sette Norge først. 

– Ingen sak er for liten, ingen sak er for stor, for Vidar Kleppe og Demokratene holder ord. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon