Illustrasjonsbilde. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
annonse
annonse

Da jeg studerte teologi lærte vi at vi i etikken måtte ta med flere aspekter for at en handling kunne kalles god eller etisk riktig.

Særlig 3 aspekter måtte tas med: Sinnelag(motiv), plikten (plikt til å hjelpe de svake) og konsekvensene av handlingen. Ingen av de måtte rendyrkes for da gikk det fort galt av sted. Aller verst gikk det i Nazi-tyskland da det med «ordningsetikk» (det å underordne seg staten) ble enerådende. Da ble plikten enerådende og ingenting igjen av sinnelag eller konsekvenser.

Les også: – Enkelte har for lav terskel til å påberope seg ekspertise

annonse

I dag så registrerer jeg at: Etter at kvinnene kom med i styre og stell har er ting i ferd med å endre seg. Nå er det følelsene og sinnelaget som råder grunnen nesten alene. I kirken blir spørsmål om teologi nesten borte på bekostning av følelser, og i politikken er det nesten ingen ideologidebatt lenger – nesten bare enkeltsaker. La gå at kvinner har sin styrke i følelser mer enn menn (med noen unntak selvsagt), men det er farlig ikke å vurdere konsekvenser!

I kirken registrerer jeg nå at Den Norske Kirkes ledende biskop (Byfuglien) ved sin avskjed uttaler seg om hentingen av IS-kvinnen. At det var rett! Men konsekvensene sies det ingenting om. Hva om vi skulle gjøre dette til en allmenn praksis?  For det kan fort bli mange flere vi må hente! Eller: Hvem skal kunne fortsette å kalle seg norske statsborgere etter fiendtlige handlinger mot Norge? Og mer generelt: Hva med motivene for å hjelpe flytninger og asylsøkere til landet vårt når konsekvensen kan bli at velferdsstaten blir ødelagt? Eller når den norske kristne-humanistiske kultur blir ødelagt for neste generasjon? – den som våre forfedre så strevsomt bygget opp.

Og hva med politikken? Ja, vi ser veldig tydelig mangel på konsekvenstenkning når kvinner skal styre landet nesten alene. Når følelsen å synes synd på en kvinne skal overstyre sikkerheten for landet. Og når det å ta inn så mange vi synes synd på i verden (og DET kan vi virkelig ha grunn til!), som vi skal ta inn og hjelpe… men ser ikke hva det fører til når vi sier vi vil ha et multikulturelt samfunn ? Da må vi tenke konsekvenser!

Les også: Gule mener eksklusjon av islamsk student­forening kan ha radikalisert flere

annonse

Jeg etterlyser politikere og kirkeledere som kan si klart fra at: Det er ikke like bra hva slags kultur vi har i samfunnet. Et multikulturelt samfunn er ikke bra for fremtiden! Det ødelegger mer enn det tilfører. I Romerriket måtte de kristne bøye kne for keiseren og adlyde ham. Det ser ut som kirken og folket i dag bøyer kne for statens gud – det politisk korrekte! Vi skal gjerne hjelpe se svake blant oss, men ikke med de konsekvensene det medfører for neste generasjon! For slik vi tar inn nye landsmenn i dag så har vi snart uthulet alt som heter norske tradisjonelle verdier – og gjort Norge til et mer utrygt sted å leve i.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon