Einar Wilhelmsen (MDG). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansbyråd, Einar Wilhelmsen skryter av at Oslo kommune har nullutslipp som ambisjon, mens staten har bare en halvering. Utfordringen for byrådet i Oslo er kostnader for å nå det målet. Derfor forventer Wilhelmsen at staten blir med på å dekke utgiftene.

– Han frykter Oslos mål om å bli en nullutslippsby innen 10 år kan ryke uten drahjelp fra staten, skriver Dagsavisen.

MDG politikeren sier at det er ikke noe problem å sette seg klimamål, det handler om gjennomføring.

annonse

Artikkelen fortsetter under.

Velkommen til Norge: Klimamisjonering til ingen nytte

For slapp kur

annonse

Regjeringen lanserte tidligere denne uken rapporten «klimakur», der Norge skal sette inn tiltak for å redusere utslipp frem mot 2030.

Men den synes Wilhelmsen var for slapp. Han forteller at når staten har ambisjon om halvering, så har hans kommune som mål om nullutslipp. Men de kan ikke få det gjennomfør uten penger fra staten.

– Det vi virkelig trenger hjelp fra staten til er karbonfangst på Klemetsrudanlegget. Og tiltak som bidrar til å både redusere biltrafikken og få vridd trafikken over til nullutslipp er veldig viktig. Avgifter på fossilbiler vil for eksempel ha veldig mye å si. Det er også viktig at staten tar sin del av kostnaden når vi skal bygge ut kollektivtrafikken, sier finansbyråden.

Han mener blant annet at statens bompengepakke, som vil gjøre det billigere å kjøre gjennom bomringen, og avgiftskutt på fossilbiler har vanskeliggjort Oslo kommunes klimaarbeid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon