En guide er funnet drept i et reservat for monark-sommerfuglene i Mexico. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mexicanske myndigheter har mistanke om at nok en ansatt ved et reservat for monark-sommerfugler i Michoacan er drept.

En av reservatets guider, Raúl Hernández, ble lørdag morgen funnet død. Ifølge påtalemyndigheten var liket preget av hodeskader og andre skader som kan ha vært påført av en skarp gjenstand, ifølge Reuters.

Dødsfallet fant sted få dager etter at reservatets ledende aktivist, Homero Gómez, ble funnet drept. Det er ikke klart om det er noen sammenheng mellom de to dødsfallene.

annonse

Gómez ble funnet torsdag etter å ha vært savnet i to uker. Han var kjent for å bekjempe avskoging for å beskytte den berømte monark-sommerfuglen.

Et medlem av menneskerettighetskommisjonen i delstaten Michoacan, Mayle, Cardona, sier at det er mistanke om at Gómez var kommet i konflikt med folk som driver med ulovlig hogst i området.

Millioner av de røde og svarte monark-sommerfuglene trekker hvert år fra Canada til området i Michoacan, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon