Ulsrud videregående skole i Oslo. Kun halvparten av elevene her gjennomførte forrige skoleår. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Osloskolen måler hvert år hvor stor andel av elevene som fullfører og består skoleåret på videregående for Vg1, Vg2 og Vg3.

Resultatene fra fjoråret er nå klare, og Vårt Oslo presenterer det som en gladsak:

«Aldri har flere kommet gjennom videregående skole i Oslo.»

annonse

81,2 prosent av elevene ved Oslos videregående skoler fullførte skoleåret. Det politiske målet er at 85 prosent skal fullføre i 2023.

– Som skoleeier har vi har høye forventninger til at alle elever kan lære, fullføre og bestå, sier Marte Gerhardsen, utdanningsdirektør i utdanningsetaten.

– Dagens resultat skyldes først og fremst alle de dyktige lærerne og rektorene vi har, både i grunnskolen og i videregående. De har høye forventninger til alle elever og setter inn tiltak der det trengs.

Store forskjeller

annonse

Gerhardsen peker dog på at det er store forskjeller mellom de ulike skolene, noe som fremgår tydelig av denne tabellen:

Andel elever som fullførte ulike vgs. i Oslo

Åtte av skolene har en gjennomføringsgrad fra 63,9 prosent og helt ned til 50,3 prosent. På bunnen finner vi Ulsrud skole, hvor altså omlag halvparten av elevene ikke klarte å gjennomføre forrige skoleår.

Ulsrud: Den ultimate B-skolen

Ulsrud videregående skole har blitt beskrevet som «den ultimate B-skolen». I høst fortalte en elev til Aftenposten om hvordan folk reagerte da de fikk høre at hun gikk på Ulsrud:

– Går DU på Ulsrud, du som er så smart?

annonse

Ulsrud var også arbeidsplassen til lektor Simen Malkenes, som skapte stor debatt i 2018 da han beskrev situasjonen på skolen som tilnærmet anarki.

«Dag 1. Vi er i gang her. R kom 7 minutter for sent. B kom 08.30. K er borte. P har ikke bok. M har ikke bok. R og M jobber ikke, sitter på telefon.»

«Nå krangler R og S høyt. D synger. R roper at S er dratt ut av morra si etter nesen. Han går til B. Han lager prompelyd. B og R diskuterer om B skal jobbe. S roper at han har jobbet, og at han nå skal han begynne. Nå må jeg avslutte timen.» 

Dette førte til at en rekke elever som følte seg krenket og «tråkket på»,  skrev innlegg i Aftenposten Si;D.

Les også: Simon Malkenes er et viktig symbol i kampen mot de politiske korrekte

Document skriver:

«Det går et skarpt skille fra skoler der mer enn ca. 80 % av elevene består, ned til «røkla», der kun 50–60 % av elevene består. For Ulsrud videregående skole er det kun ca. 50 % som består. Annenhver elev stryker – og hvilke muligheter åpner seg for dem i arbeidslivet?»

«Utdanningsdirektør Gerhardsens tall viser med all tydelighet hvor segregert store deler av Oslo er blitt.»

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon