Daniel Beattie. Skjermdump YouTube
annonse
annonse

Daniel Beattie (48) har blitt overfalt, truet og sjikanert i en lengre periode. Bak trakasseringen står ungdom som tilhører ytre venstrefløj.

Bakgrunnen er at Beattie og hans kone står for innvandringskritiske holdninger. Daniel står bak Facebook-siden og YouTube-kanalen «Storm over Europa», og hans kone Aurelija Aniulyte er talsperson for bevegelsen Generation Identitær.

Den innvandringskritiske og pan-europeiske ungdomsbevegelsen Generation Identitær (GI) blir av den  ytterste venstrefløy beskrevet som «nyfacister». GI omtaler seg selv som patrioter.

annonse

Ekteparet har opplevd at det er blitt skrevet «Nazisvin« og «Fuck Identitær» på leiligheten ders, og klistremerker fra «Revolutionære antifascister» og «Socialistisk Ungdomsfront» på inngangsdøren.

Bilder av paret med hjemmeadresse og teksten «Her er dine lokale fascister» har blitt klistret opp rundt Amager der de bor. Og Daniel har opplevd å bli overfalt på åpen gate.

annonse

Ifølge politiet er det ikke uvanlig at de mottar anmeldelser om slik vold og sjikane utført av ungdommer som tilhører såkalte antifascistiske grupper på venstresiden.

Allerede i 2014 satte SVTs Uppdrag Granskning fokus på lignende fenomener i Sverige. Du kan se dokumentaren nederst i artikkelen.

Beattie sier til Berlingske at man nesten må forvente slike reaksjoner når man deltar i debatten om innvandring.

– Min kone og jeg har blitt litt hardføre, for det er så mye sjikane fra venstrefløyen at vi ikke blir redde (…) Men alle som blander seg inn i innvandringsdebatten risikerer dette her. Det er veldig vanlig. Jeg kjenner flere som har fått bilene sine smadret, og folk som sjikaneres fordi de stemmer Nye Borgerlige eller Dansk Folkeparti (DF).

Les også: Nasjonalkonservativ politiker åpner restaurant: – Naziburger

Men sjikanen skaper utrygghet, særlig for parets 12 år gamle datter.

– Det påvirker min datter. Hun vet jeg har blitt slått ned, og er selvsagt redd for at det skal skje flere ganger.

Beattie forteller også at han har opplevd å bli anmeldt til myndighetene med falske beskyldninger om datterens trivsel.

annonse

Fritt spillerom for voldsvenstre

Han mener samfunnet har en tendens til å gripe hardere inn mot vold fra militante nynazister, mens voldelige elementer tilhørende den ytterste venstrefløy får holde på uforstyrret

– For meg går skillelinjen ved om man er tilhenger av fredelige og demokratiske midler eller ikke, sier Beattie. Han mener voldsvenstre får alt for fritt spillerom.

– Det kan ikke være riktig at voldelige grupper skal få lov til å tyrannisere vanlige borgere. Jeg forventer simpelthen at politikere og myndigheter tar affære.

– Man kan ikke la se true av bøller, avslutter han.

Uppdrag Granskning: Det goda våldet:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon