Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg møtte Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir og Liechtensteins statsminister Adrian Hasler i Oslo 3. februar.

– EØS-avtalen er grunnbjelken i vårt samarbeid, og vi er enige om at avtalen har stor betydning for å sikre bærekraftige velferdssamfunn, sa statsminister Erna Solberg under besøket fra Islands og Liechtenstein.

– I våre diskusjoner om klima og arbeidsliv understreket jeg viktigheten av internasjonalt samarbeid. Dette er utfordringer som ikke kan løses av hvert land alene, men som vi må løse i fellesskap.

annonse

– Samtidig er det helt nødvendig for oss å kunne ivareta vår arbeidsmarkedsmodell, sier statsminister Erna Solberg.

Artikkelen fortsetter under.

Boris Johnson planlegger omfattende tollkontroller

Diskuterte også Storbritannia

annonse

De tre statsministrene møttes sist da de sammen deltok i markeringen av EØS-avtalens 25-årsjubileum under EU-toppmøtet i mars 2019.

I tillegg til et fellesmøte mellom de tre statsministrene mandag i Oslo, hadde statsminister Solberg bilaterale møter med statsminister Jakobsdóttir og statsminister Hasler.

Tema for møtene var blant annet EØS-avtalen, den nye Europakommisjonens ambisjoner for blant annet klima og arbeidsliv, samt det fremtidige forholdet til Storbritannia, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon