Arbeiderpartiets logo. NTB/Scanpix
Arbeiderpartiet logo. NTB/Scanpix
annonse
annonse

Helt siden Resett ble en realitet har politikere, med hjelp fra den etablerte pressen, demonisert avisens kommentarfeltet. Nå står de til og med på stortingets talestol og anmoder politiet å ta ytterlige grep mot det de mener er «hatprat».

Arbeiderpartiets nye angrep på ytringsfriheten fra talerstolen på stortinget, viser hvor skremmende langt vi er kommet i Norge. Hvor sterkt man jobber fra høyeste hold for å kneble foks ytringer. Bare hør hva Arbeiderpartiets Maria Aasen-Svensrud uttalte 28.januar på stortinget.

«Likevel så ser det ut til at enkelte kommentarfelt og meningsarenaer på nett får utfolde seg langt utenfor lovens rammer uten inngripelse fra politiet. Mener statsråden at politiet har gode nok virkemidler til å håndheve loven på nett?»

annonse

Ett av forslagene til Arbeiderpartiet er å gi politiet mulighet til å ilegge gebyr uten forutgående domstolsbehanding. I ett av tiltakene heter det:

«- Legge til rette for at politiet får myndighet til å ilegge overtredelsesgebyr eller annen administrativ sanksjon for netthets.»

Slike uttalelser er oppsiktsvekkende. Dette bør være en oppvekker og folk må begynne å se nærmere på hvordan makteliten kjemper for å strupe meninger, med overvåkning og sensur. For hva legger de egentlig i ordet «hatprat», når de aldri viser til konkrete tilfeller?

annonse

De hevder vi lever i et demokrati, og at alle har rett til å ytre seg. Men er dette politikere som ønsker et demokrati, eller ønsker de egentlig et samfunn som ligner Øst-Tyskland? Der man hadde stålkontroll på folks ytringer, og straffet de som våget å tale makteliten imot.

Det hersker ingen tvil at kommentarfeltet avkler politikere og den etablerte pressen. Til og med Gro Harlem Brundtland har innrømmet at de «er i ferd med å miste kontrollen over hva folk blir fortalt». Derfor har de de siste årene gått til krig mot kommentarfeltet, og de ser på folkets meninger som en trussel.

Kommentaren fortsetter.

Forskere har ikke funnet noe galt i Resetts presseetikk

Støtte fra Høyre

Men det er ikke bare Arbeiderpartiet og de til venstre i norsk politikk som ønsker å sende politiet på døren til de som kommenterer i Resetts kommentarfelt. For det er nærliggende å tro at det er Resetts kommentarfelt de snakker om når de sier «enkelte kommentarfelt».

Også profilerte Høyrepolitikere har gått til krig mot grunnlovsparagraf 100. Stortingsrepresentanter som Kårstein Løvaas og Lene Westgaard-Halle har omtalt Resetts kommentarfelt som «kloakk». De har fått støtte av partifelle Jan Tore Sanner, som nå er blitt finansminister. Sanner har uttalt at han blir kvalm av kommentarfeltet, og har bedt politiet «ettergå» de som ytrer seg i Resett.

Det er også verdt å nevne at Venstres Sveinung Rotevatn oppfordret norske bedrifter å blokkere annonser fra å bli vist i Resett. Dette gjorde han når han var statssekretær i 2019. Tidligere denne måneden ble Rotevatn belønnet med ministerpost av Erna Solberg. Boikott-oppfordringen fikk ingen konsekvenser, han ble istedet forfremmet av Høyres sjef.

annonse

Dette er ikke vanligere politikere uten makt. Dette er selve makteliten som styrer Norge. Fra Høyre til ytre venstre er de alle enig. De vil ha slutt på kommentarfeltet, og de har funnet opp et nytt ord de bruker i sin krigføring: Hatefulle ytringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon