Benjamin Netanyahu. Foto: Ronen Zvulun, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag Sudan og Ugandas ledere for å diskutere normalisering i de to landenes forhold til Israel.

– Historisk, skrev Netanyahu på Twitter om møtet med lederen for Sudans overgangsstyre, president Abdel Fattah al-Burhan, i Entebbe i Uganda mandag.

Sudan var under Burhans forgjenger Omar al-Bashir del av en flere tiår lang arabisk boikott av Israel. Netanyahu håper nå at Sudan kan bli det tredje arabiske landet som anerkjenner Israel som stat.

annonse

Burhan og Netanyahu er blitt enige om å samarbeide for å oppnå normalisering i forholdet mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor.

– Netanyahu mener at Sudan er inne i en ny positiv retning. Burhan ønsker å hjelpe sitt land med modernisering, bringe det ut av isolasjon og sette det på verdenskartet, heter det videre.

Det forelå mandag kveld ingen uttalelser fra Karthoum. Men palestinerne ga uttrykk for misnøye.

– Dette møtet er et bakholdsangrep på det palestinske folk, på et tidspunkt der USAs president Donald Trumps administrasjon og Israels statsminister Netanyahu prøver å vanne ut den palestinske saken, sa PLOs generalsekretær Saeb Erekat i en melding via det palestinske nyhetsbyrået WAFA.

annonse

I Entebbe møtte Netanyahu også Ugandas president Yoweri Museveni. Statsministeren oppfordret Uganda til å åpne ambassade i Jerusalem, og at Israel da vil åpne ambassade i Uganda.

Israel har nå diplomatiske forbindelser til 39 av de 47 afrikanske landene sør for Sahara.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon