Elin Ørjasæter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Det blir hardt å leve uten Eva Grinde. Men jeg kan jo ikke legge pengene mine i et støtteprosjekt for slitne, middelaldrende menn som mimrer sløvt ved å lage 90-talls-gonzo, sier mediakommentator Elin Ørjasæter i et kraft-oppgjør med Dagens Næringsliv.

Elin Ørjasæter er en uredd kommentator i norske spalter. Hun har en lang fartstid og har vært fast tilknyttet Aftenposten, Morgenbladet og Nettavisen, samt sittet i Kringkastingsrådet. I dag er hun førstelektor ved Høyskolen Kristiania.

Ørjasæter er kraftig opprørt over Dagens Næringslivs journalistikk, og sier opp avisen i protest.

annonse

– Nå er det slutt mellom Dagens Næringsliv og meg. Avisen som gjør yrkesmessig latskap til en dyd og manglende journalistisk nysgjerrighet til et aktivum, skriver Elin Ørjasæter hos Medier 24.

Den berømte dråpen i begeret

Det som fikk det til «å renne over» for Ørjasæter var en artikkel fra Lars Backe Madsen i Dagens Næringsliv om Brexit der han blant annet skriver:

annonse

«Folk flest er ganske kjedelige. Derfor spurte vi heller noen interessante briter om hva de synes om at landet deres forsvant ut av EU i natt.»

– Resten av saken handler om at ingen av de interessante britene (filosofer og forfattere) gidder å snakke med ham. Han får avslag på nesten alle intervjuforespørslene.

– Så dermed blir det fiffige ordet «brexzzzit» en del av overskriften, tenk noe så søvndyssende som Brexit, ettersom ingen gidder å møte Backe Madsen for å snakke om det. Hilsen Backe Madsen, forsmådd journalist, skriver Ørjasæter i Medier 24 og hun legger til:

– En journalist som jobbet et annet sted enn i Dagens Næringsliv ville etter så mange avslag enten droppet saken eller jobbet mer for å finne andre kilder. Så ikke her.

Ikke alene om å reagere

Elin Ørjasæter peker  i sitt innspill i Medier 24 på at flere enn henne selv reagerer på Dagens Næringslivs journalistikk

annonse

Kjersti Løken Stavrum tok bladet fra munnen i forrige uke. Da hadde Dagens Næringsliv brukt åtte sider på en slags stemningsrapport fra Jevnaker og alt handler om hvor håpløst kjedelig det er på dette stedet. Det pekes også på uheldige sider ved Jevnaker-reportasjen, der en funksjonshemmet mann oppleves å bli harselert med i spaltene.

Ørjasæter forteller i Medier 24 at hun har lest Dagens Næringsliv de siste 30 årene, men at hun nå har fått nok.

– Jeg har abonnert på grunn av skribenter som Bård Bjerkholt, Eva Grinde, Sverre Strandhagen og Kjetil Wiedswang, bare for å nevne noen. Folk som faktisk kan noe, og som gidder å legge arbeid i å dele kunnskapen på en adekvat måte. Men det må hun nå klare seg uten.

– Nå er det slutt mellom Dagens Næringsliv og meg. Avisen som gjør yrkesmessig latskap til en dyd og manglende journalistisk nysgjerrighet til et aktivum. Bye bye Dagens Næringsliv, avslutter hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon